Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

La Generalitat destina més de 4 milions d’euros per a l’asfaltat de la CV-10 al seu pas per Betxí, Onda, Vila-real i Almassora

29/02/2024
La Generalitat destina més de 4 milions d’euros per a l’asfaltat de la CV-10 al seu pas per Betxí, Onda, Vila-real i Almassora
  • Salomé Pradas destaca que esta actuació millora la qualitat i la seguretat d’esta infraestructura que vertebra una àrea estratègica de la indústria taulellera
  • Cada dia circulen per esta zona més de 32.000 vehicles i el 17 % d’estos és trànsit pesat

 

La Generalitat destina més de 4 milions d’euros per a l’asfaltat de la CV-10 al seu pas per Betxí, Onda, Vila-real i Almassora. La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat que esta actuació de rehabilitació del ferm es fa en un tram d’un poc més de cinc quilòmetres i “contribuïx a millorar la seguretat d’esta infraestructura i vertebra una àrea estratègica de la indústria taulellera”.

Salomé Pradas ha indicat que esta intervenció “se centra en un tram d’autovia amb circulació molt elevada que oscil·la entre 24.000 i 32.500 vehicles al dia, però especialment cal destacar l’alt percentatge de trànsit pesat, que representa més del 17 %”.

En este projecte, tal com ha destacat Pradas, “s’està utilitzant maquinària que evita les juntes entre carrils per a aportar durabilitat, qualitat a l’acabat del nou ferm i millora la conducció”. En este sentit, ha detallat que “els treballs se centren a sanejar les zones més danyades, reforçar el ferm de la carretera i a reposar senyalitzacions, sistemes de contenció i de protecció”.

La CV-10 constituïx, juntament amb l’AP-7, els eixos vertebradors nord-sud a la província de Castelló. Al llarg del seu recorregut, es diferencia el tram corresponent a autovia, que s’inicia en l’entroncament amb l’A-7 a Nules fins a l’enllaç amb la CV-13 a Cabanes i el tram de carretera convencional, des de Cabanes fins a la connexió amb la N-232 a La Jana.

Esta actuació, finançada en el marc del conveni entre la Generalitat i el Ministeri de Transports, té un termini d’execució de les obres de 10 mesos i s’han adjudicat per un import de 4.415.204,49 euros.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Salomé Pradas