Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Agenda cultural Magdalena 2024

Cultura recupera la programació al Teatre Principal de Castelló durant les festes de la Magdalena

29/02/2024
  • Vicente Barrera: “Nuestro objetivo es que este espacio cultural recupere su papel protagonista, atendiendo la reivindicación de los colectivos culturales de la ciudad”
  • El cartel de fiestas lo forman la actuación de Carles Sans y el espectáculo musical ‘Libre’ de la compañía Melomans, con entradas a precios asequibles

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport se suma a la celebració de les festes de la Magdalena de Castelló de la Plana i recupera la programació cultural prevista al Teatre Principal amb l’actuació de Carles Sans, ex integrant del grup El Tricicle, i l’espectacle musical homenatge a Nino Bravo Libre presentat per Melomans.

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha destacat que l’objectiu és que este espai cultural “recupere el seu paper dins de la setmana de les festes fundacionals de la capital castellonenca després d’anys en què no s’ha programat res en estos dies”.

“D’esta manera, estem donant resposta a una reivindicació de nombrosos col·lectius culturals de la ciutat, que reiteradament havien expressat el seu descontentament per esta falta d’oferta cultural al Teatre Principal durant unes dates tan significatives com estes”, ha afegit. Així mateix, s’ha optat perquè les entrades tinguen preus assequibles amb la finalitat de facilitar que tots els castellonencs puguen disfrutar dels espectacles.

Barrera ha assenyalat que esta mesura, impulsada en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló de la Plana, “respon a l’objectiu de la Conselleria de convertir progressivament la província de Castelló, i en concret la seua capital, en un referent cultural, atraient grans espectacles i artistes”.

En esta línia, ha informat que, a més de les programacions que s’estan duent a terme en els centres propis de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), la Conselleria col·laborarà també en el concert que Manolo García té previst fer a la plaça de bous de Castelló de la Plana el pròxim 6 d’abril amb la seua esperada nova gira.

Programació en Magdalena 2024

En concret, la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), ha inclòs en l’oferta cultural de les festes fundacionals de Castelló de la Plana l’actuació de Carles Sans, un dels membres del grup El Tricicle, que presentarà el seu monòleg ¡Por fin solo! el dimecres 6 de març, a les 19.30 hores. Dirigit per José Corbacho, l’espectacle va camí de les 50 representacions amb gran èxit per tota la geografia nacional.

El cartell de les festes de la Magdalena en el Principal de Castelló de la Plana el completa l’espectacle musical Libre, de la companyia Melomans, un homenatge musical a Nino Bravo, un dels cantants valencians més il·lustres i rellevants, que podrà veure’s el diumenge 10 de març.

Melomans va obtindre un gran èxit amb este espectacle en la seua anterior visita al Principal de Castelló. Així mateix, cal recordar que va ser l’espectacle més vist al Teatre Principal de València en l’any passat.