Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Menuda Filmo

La Filmoteca Valenciana presenta la pel·lícula d’animació infantil ‘Calamity’

01/03/2024
La Filmoteca Valenciana presenta la pel·lícula d’animació infantil ‘Calamity’
  • La pel·lícula del cineasta francés Rémi Chayé es projecta el dissabte 2 de març i el diumenge 3 de març, a les 18.00 hores
  • Les dos projeccions s’emmarquen dins del cicle mensual ‘Menuda Filmo’, dedicat al públic infantil

 

La Filmoteca Valenciana projecta el dissabte 2 de març i el diumenge 3 de març, a les 18.00 hores, el llargmetratge d’animació infantil Calamity (2020), dirigit pel cineasta francés Remi Chayé. Les dos projeccions s’emmarquen dins del cicle mensual ‘Menuda Filmo’, dedicat al públic infantil.

Rémi Chayé va obtindre el premi a la millor pel·lícula del Festival d’Annecy, el més prestigiós dins del món de l’animació, amb este western infantil que se centra en els anys de joventut de la llegendària Martha Jane Canary-Burke (1852-1903), més coneguda com a Calamity Jane, una de les primeres heroïnes femenines del salvatge oest.

Martha Jane Canary-Burke va nàixer en 1852 a Princeton, Missouri. La seua data de naixement és una de les poques dades fidedignes que hi ha sobre la llegendària existència d’una de les més cèlebres exploradores de l’oest americà. Ni tan sols se sap bé l’origen del sobrenom de Calamity que la va fer cèlebre: es diu que esclatava calamitats si se li feia la contra, especialment quan tenia raó. Encara que també que les calamitats solien ocórrer quan s’emborratxava, una cosa que segons sembla passava bastant sovint.

La pel·lícula de Chayé està ambientada en 1863, quan Martha Jane és una xiqueta d’11 anys que ha d’aprendre a manejar els cavalls d’un carruatge per a poder participar en un comboi que transita per l’oest dels Estats Units. Un dia decidix posar-se pantalons i tallar-se els cabells. La seua decisió genera una enorme polèmica que traurà el seu verdader caràcter davant de les innombrables dificultats que es presenten en un món tan gran com salvatge.

L’entrada a les projeccions de ‘Menuda Filmo’ és gratuïta per a menors de 14 anys. Cada persona podrà traure un màxim de sis entrades. Les entrades es poden adquirir de manera anticipada ací o el mateix dia de la sessió, en taquilla, des de mitja hora abans de l’inici de la projecció. La taquilla es tancarà cinc minuts abans de la projecció.

Galeria d'imatges