Agricultura, Ramaderia i Pesca
Viticultura

Aguirre trasllada el compromís de la Conselleria d’Agricultura amb el sector vinícola en la primera reunió de la Mesa Sectorial del Vi

29/02/2024
Aguirre trasllada el compromís de la Conselleria d’Agricultura amb el sector vinícola en la primera reunió de la Mesa Sectorial del Vi
  • El conseller ha destacat les ajudes a la destil·lació i a la reconversió de la vinya com a exemples del compromís amb el sector 
  • Aguirre ha recordat a les organitzacions agràries la seua sol·licitud perquè el Ministeri active la mesura de collita en verd per a la vinya

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha presidit esta vesprada la primera reunió de la Mesa Sectorial del Vi, a la qual han assistit representants de les principals organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’atendre les principals preocupacions del sector.

Aguirre ha destacat que “convoquem esta Mesa perquè el sector del vi és estratègic per a nosaltres i un dels pilars bàsics de l’agricultura valenciana”. Així, ha posat de manifest que “hem preparat un pla específic de suport al sector vitivinícola i posem en marxa una sèrie de mesures que mostren com és d’important este sector per a la Conselleria”.

En esta primera reunió sectorial amb els portaveus de La Unió Llauradora i Ramadera, ASAJA Alacant, UPA PV, AVA ASAJA, Cooperatives Agroalimentàries Comunitat Valenciana (CCPV-COAG), Consell Regulador DO Utiel-Requena, CRDOP Alacant, CRDOP València i IGP Castelló, Aguirre ha mostrat el compromís de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca amb el sector del vi, que es traduïx en mesures concretes.

Així, ha recordat la recent convocatòria d’ajudes a la destil·lació de subproductes de vinificació per a la campanya 2023/24, per import de dos milions d’euros, que els destil·ladors autoritzats poden sol·licitar fins a pròxim 20 de juliol.

En esta mateixa línia, el conseller els ha informat de l’obertura, hui mateix, de la convocatòria de les ajudes a la reestructuració i reconversió de vinya per a operacions que finalitzen en la campanya 2024/2025, dirigida als viticultors les vinyes dels quals es destinen a la producció de raïm per a vinificació.

Estes ajudes, que preveuran també la reubicació i la replantació de vinyes quan siga necessari després de l’arrancada obligatòria per motius sanitaris o fitosanitaris, “compensaran els viticultors per la pèrdua d’ingressos”, ha subratllat Aguirre.

“Una altra mostra més que esta Conselleria atén les reivindicacions del sector vitivinícola és que el mes passat vam sol·licitar al Ministeri d’Agricultura que s’activara la mesura de collita en verd per a la vinya”, ha recordat el conseller. Es tracta d’una actuació “imprescindible” per a donar resposta a una situació conjuntural que afecta la competitivitat del sector vitivinícola.

Finalment, Aguirre ha reiterat la seua satisfacció pel reconeixement recent de la denominació Cava de Requena, que rellançarà este producte i dinamitzarà la zona productora inclosa en el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Utiel-Requena.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Conseller de Agricultura, Ganadería y Pesca, José Luis Aguirre