Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Vehicles clàssics

El Circuit Ricardo Tormo inicia la commemoració del 25 aniversari amb la celebració este cap de setmana del ‘Racing Legends’

01/03/2024
El Circuit Ricardo Tormo inicia la commemoració del 25 aniversari amb la celebració este cap de setmana del ‘Racing Legends’
  • Jorge Martínez Aspar rebrà l’homenatge del Circuit, que el nomenarà ‘llegenda’ el dissabte, 2 de març, al migdia
  • Prop de mil vehicles clàssics ompliran el pàdoc amb cotxes, motos, camions i bicicletes d’època

 

El Circuit Ricardo Tormo celebra este cap de setmana la desena edició del Racing Legends, la major concentració de vehicles clàssics de la Comunitat Valenciana, amb la qual s’inicien les celebracions del 25 aniversari del circuit.

L’acció començarà en la jornada del dissabte, 2 de març, amb els entrenaments cronometrats de la primera de les competicions del cap de setmana, el Trofeu de Regularitat de la Comunitat Valenciana per a cotxes clàssics. Durant tot el matí se succeiran les tandes de les motos de Força Lliure i els Fórmules Clàssics, que inclouen col·leccions de monoplaces provinents de mitja Europa.

A les 11.00 hores serà el torn d’eixir a la pista per als pilots de llegenda. Biachi, Lazzarini, Álex Barros prendran la pista i pilotaran les motos que s’han quedat gravades en la memòria dels aficionats.

Per a culminar esta exhibició, el quatre vegades campió del món Jorge Martínez Aspar completarà una volta i pilotarà la Bultaco Streaker, amb la qual es va iniciar en el motociclisme fa ja 45 anys.

D’altra banda, un escenari gegant, anomenat ‘El teatre del pàdoc’, reunirà l’atenció dels aficionats per a assistir a una xarrada al migdia, en la qual els periodistes Valentín Requena i Nico Abad, juntament amb Jaime Alguersuari i la veu del Circuit, Nacho Santos, explicaran detalls del motociclisme dels 80.

A les 13.00 hores, començarà el col·loqui en el qual participarà Jorge Martínez Aspar juntament amb els seus companys i rivals en els 80 i els 90. Esta xarrada culminarà amb el nomenament de ‘llegenda del Circuit’ a Jorge Martínez Aspar.

L’activitat en la pista i el pàdoc no cessarà fins a les 19.30 hores, amb les carreres de resistència o les desfilades dels clubs de motociclisme i de camions que participen en l’esdeveniment.

Passeig de la Fama

L’acció tornarà a la pista el diumenge, 3 de març, amb dos competicions de motos clàssiques: la Copa d’Espanya Vintage i SBK Legends, A més, els Fórmules Clàssics continuaran emportant-se bona part de l’atenció.

A les 12.30 hores s’inaugurarà una peça més del Passeig de la Fama del Circuit en el qual deixen les seues petjades els guanyadors d’un Gran Premi en la màxima categoria a València. Enguany serà el brasiler Álex Barros, guanyador en 2002, qui s’encarregarà d’imprimir les seues mans en l’accés principal del Circuit.

El protagonisme de les activitats del diumenge serà per a l’Aspar Team, l’equip de Jorge Martínez Aspar. El campió d’Alzira rodarà a les 11.20 hores sobre una CFMOTO, com la que iniciarà en el mundial de motociclisme el pròxim cap de setmana a Qatar.

Juntament amb Aspar, els campions del món amb el seu equip, Julián Simón, Nico Terol, Gabvor Talmacsi, Albert Arenas i Izan Guevara participaran en el Teatre del Pàdoc en una xarrada oberta a tots els aficionats.

Per a assistir al Racing Legends hi ha un únic tipus d’entrada amb accés al pàdoc i a alguns boxs, a més de la Tribuna de Boxs. Els aficionats podran disfrutar d’una àmplia oferta de menjar i beguda en l’àrea de food trucks i els més jóvens podran participar en diferents activitats de l’escola de seguretat viària.

Galeria d'imatges