Hisenda, Economia i Administració Pública
Ajuda presencial

L’Agència Tributària Valenciana amplia a tots els seus centres gestors el servici d’assistència per a fer els tràmits d’autoliquidació de l’impost de donacions

01/03/2024
L’Agència Tributària Valenciana amplia a tots els seus centres gestors el servici d’assistència per a fer els tràmits d’autoliquidació de l’impost ...
  • Des d’este divendres, 1 de març, totes les oficines liquidadores de districte hipotecari de la Comunitat Valenciana comencen a prestar el servici d’assistència a l’ompliment del model 651 (donacions)
  • Es tracta d’un servici que ja es prestava a la seu de l’Agència Tributària Valenciana (ATV) a València, i a les delegacions d’Alacant i Castelló, i que ara s’estén a tot el territori valencià

 

L’Agència Tributària Valenciana (ATV) ha ampliat des d’este divendres, 1 de març, a totes les oficines liquidadores de districte hipotecari el servici d’assistència ciutadana per a l’ompliment del model necessari per a l’autoliquidació de l’impost que grava les donacions.

Amb això es culmina la posada en marxa de l’assistència amb cita prèvia per a l’ompliment i presentació del model 651, utilitzat per a l’autoliquidació de l’Impost sobre Successions i Donacions en la modalitat de donacions, en tots els centres gestors que té l’ATV, sempre que es complisquen els requisits que s’exigixen per a l’accés a este servici i que s’informen en el moment de sol·licitar la cita prèvia.

Este procés es va iniciar l’any passat a la seu de l’ATV i les seues delegacions, des d’on, en un primer moment, es va començar a prestar exclusivament el servici d’assistència a l’ompliment del model 650 (autoliquidació de l’Impost sobre Successions i Donacions en la modalitat de successions).

Este mateix servici el van començar a oferir les oficines liquidadores el passat 1 de febrer, a la qual cosa es va afegir també, en la seu i les delegacions de l’ATV, el mateix servici, però dirigit al model 651. Ara es completa esta actuació i s’engloben tots els centres gestors de l’agència, i els dos models emprats per a autoliquidar l’Impost sobre Successions i Donacions.

En este sentit, la directora general de l’ATV, Sonia Díaz, ha afirmat que “esta fita suposa un avanç més en la millora dels servicis d’atenció a la ciutadania i permet enfortir la relació i cooperació tributària entre l’ATV i les oficines liquidadores”.

L’àmplia xarxa d’oficines d’atenció tributària que hi ha en el territori valencià ajuda al fet que el servici d’informació i assistència tributària que es presta a la ciutadania siga més complet i pròxim i contribuïx a facilitar-li el compliment de les obligacions tributàries.

Sobre este tema, la directora general de l’ATV ha indicat que reforçar la col·laboració en l’àmbit tributari actualment existent amb les oficines liquidadores “redundarà sense dubte en la prestació d’un servici públic excel·lent”.

Esta ampliació dels servicis d’informació (en este cas, a través de l’ajuda presencial) s’inclou en el programa anual d’actuació de l’ATV per a l’any 2024, en el qual s’inclou com a objectiu operatiu la millora de l’assistència personalitzada en el compliment de les obligacions tributàries.

Galeria d'imatges