Hisenda, Economia i Administració Pública

La Conselleria d’Hisenda posa en marxa un nou butlletí de novetats PROP de tràmits i ocupació pública

03/03/2024
La Conselleria d’Hisenda posa en marxa un nou butlletí de novetats PROP de tràmits i ocupació pública
  • Es millora l’estructura i la presentació de continguts per a facilitar la seua revisió i comprensió a les persones que el reben diàriament en el seu correu electrònic
  • Presenta les novetats organitzades per tipus d’administració i de convocatòria, de manera que resulta més fàcil localitzar les convocatòries que siguen d’interés per a les persones subscrites

 

La Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública ha posat en funcionament un nou butlletí de novetats PROP de tràmits i ocupació pública, aprofitant que se celebra el primer aniversari de la posada en funcionament del Sistema d’Informació d’Atenció a la Ciutadania (SIAC).

En concret, el departament responsable de l'atenció a la ciutadania, en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), ha millorat l'estructura i presentació dels continguts per a facilitar la seua revisió i comprensió als milers de persones que ho reben diàriament en el seu correu electrònic.

Este nou butlletí PROP d’ocupació pública presenta les novetats organitzades per tipus d’administració i de convocatòria, de manera que resulta molt més fàcil localitzar les convocatòries que siguen d’interés per a les persones subscrites.

En concret, esta publicació difon novetats sobre les convocatòries d’ocupació pública de l’Administració de la Generalitat, del seu sector públic instrumental, d’algunes de les institucions de la Generalitat, de les entitats locals de la Comunitat Valenciana, de l’Administració general de l’Estat, de les comunitats i ciutats autònomes i dels organismes de la Unió Europea.

Per la seua part, el nou butlletí PROP de tràmits oferix les novetats sobre procediments de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic instrumental estructurades en estos dos apartats.

Cal destacar que el butlletí PROP és gratuït i és una forma senzilla i útil de disposar d’informació actualitzada dels tràmits i les convocatòries d’ocupació pública, per a això només és necessari subscriure’s en l’enllaç següent:  https://www.gva.es/es/web/atencio_ciutadania/inicio/atencion_ciudadano/suscripciones.

Funcions del SIAC

El Sistema d’Informació d’Atenció a la Ciutadania (SIAC) és l’aplicació que des del 27 de febrer de 2023 gestiona el catàleg de procediments de la Generalitat; les convocatòries d’ocupació pública de la Generalitat i d’altres administracions; la guia de persones, la guia de departaments i registres de la Generalitat, la guia d’òrgans judicials i d’entitats locals de la Comunitat Valenciana, entre altres apartats i connecta amb les plataformes de tramitació electrònica definides en tràmits i en ocupació pública per a este fi.

L’objectiu de SIAC és informar sobre estos temes a la ciutadania, a les empreses i a altres administracions, de manera clara i completa, a través dels diferents canals d’atenció: el servici d’atenció telefònica 012 (tel. 96 386 60 00), les oficines d’atenció PROP, el xat de text, l’atenció en llengua de signes, la guia PROP electrònica i el butlletí de novetats PROP de tràmits i ocupació pública.

En l’actualitat treballen en esta aplicació al voltant de 1.000 persones de manera coordinada, tant en l’actualització i validació dels seus continguts com en la seua consulta, per a complir amb la finalitat de resoldre els dubtes que sorgisquen a la ciutadania i a les empreses en la seua relació amb l’Administració.

SIAC és una peça clau de l’Administració de la Generalitat en la seua relació amb la ciutadania perquè centralitza la informació administrativa en el si d’un circuit de gestió alineat amb la normativa administrativa. A més, és la ferramenta que garantix la qualitat i la transparència de la informació administrativa, així com el funcionament del model d’administració digital de la Generalitat.

Igualment, es tracta d'una ferramenta estratègica de gran impacte dins de la pròpia organització ja que les seues dades es reutilitzen en altres 134 aplicacions gestionades també per la DGTIC.

Galeria d'imatges