Justícia i Interior
Conferència Sectorial Justícia

Elisa Núñez sol·licita al ministre de Justícia la carrera professional dels funcionaris de l’Administració de Justícia per a aconseguir l’equiparació salarial de tots els funcionaris de justícia d’Espanya

01/03/2024
Elisa Núñez sol·licita al ministre de Justícia la carrera professional dels funcionaris de l’Administració de Justícia per a aconseguir ...
  • Demana la creació d’òrgans judicials i l’ampliació de plantilles en els jutjats de la Comunitat Valenciana per a atendre la sobrecàrrega de treball, i que l’Estat assumisca de nou les competències en registres civils
  • La consellera ha intervingut en el ple de la Conferència Sectorial d’Administració de Justícia, que s’ha celebrat al Centro Cultural Lecrác de Palència

 

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez ha sol·licitat al ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, “el desenvolupament de la carrera professional dels funcionaris de l’Administració de Justícia i que estos reben el complement retributiu corresponent, amb la finalitat d’aconseguir l’equiparació salarial i de drets de tots els funcionaris de justícia d’Espanya, i així acabar amb les desigualtats entre regions”.

En este sentit, Elisa Núñez ha recordat que “esta mesura està recollida en la reforma de la Llei orgànica del poder judicial que va impulsar el mateix govern de Sánchez en 2018, i que ha vingut incomplint reiteradament”.

Així ho ha traslladat la consellera de Justícia en la seua intervenció en el ple de la Conferència Sectorial d’Administració de Justícia, que s’ha celebrat al Centro Cultura Lecrác de Palència. A esta conferència, en la qual estan convocats els titulars de Justícia de les comunitats autònomes, també ha assistit la directora general de Justícia, Cristina Gil.

A més, Elisa Núñez ha demanat “la creació d’òrgans judicials en la Comunitat Valenciana per a atendre la sobrecàrrega de treball i a les seues necessitats de manera objectiva, i no amb criteris merament ideològics, com ha ocorregut fins ara, i que s’aprove un increment estructural en la plantilla dels jutjats d’acord amb les necessitats de personal que hem detectat després de reunir-nos amb els principals operadors jurídics”.

La titular de Justícia i Interior també ha proposat que l’Estat assumisca de nou les competències en registres civils. “És imprescindible començar a plantejar-se la devolució a l’Estat de competències necessàries per a mantindre la igualtat entre els espanyols”.

Per això, “proposem que el Ministeri de Justícia assumisca la seua responsabilitat en matèria de registres civils i reassumisca esta competència íntegrament, atesa la nova naturalesa d’estos com a oficina administrativa i com a ferramenta necessària per al dia a dia dels ciutadans”, ha subratllat Elisa Núñez.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Elisa Núñez