Sanitat

L’Hospital Clínic de València complix tres mesos de la cirurgia robòtica amb l’equip Da Vinci amb més de 100 intervencions realitzades

03/03/2024
L’Hospital Clínic de València complix tres mesos de la cirurgia robòtica amb l’equip Da Vinci amb més de 100 intervencions realitzades
  • La primera intervenció es va fer al novembre i ja s’ha arribat a les 102
  • S’han dut a terme intervencions de les especialitats d’urologia i cirurgia general

 

L’Hospital Clínic de València ha arribat a les 102 intervencions quirúrgiques amb l’equip de cirurgia robòtica Da Vinci en els tres primers mesos de la seua incorporació. Este balanç de resultats s’ha donat a conéixer en la comissió de robòtica de l’Hospital Clínic que ha comptat amb l’assistència del secretari autonòmic de la Conselleria de Sanitat, Francisco Ponce.

Fins al moment, les intervencions realitzades amb l’equip Da Vinci corresponen a les especialitats d’urologia i cirurgia general. Les intervencions d’urologia han sigut principalment les referents a pròstata, nefrectomies i cistectomies, mentres que les de l’especialitat de cirurgia general han sigut intervencions dins de les subespecialitats de cirurgia colorectal, cirurgia de l’obesitat i cirurgia hepatobiliopancreàtica.

El sistema de cirurgia robòtica Da Vinci permet fer cirurgies mínimament invasives, la qual cosa contribuïx a una millor i més ràpida recuperació del pacient i al mateix temps proporciona més seguretat.

La cirurgia robòtica consistix a fer un procediment quirúrgic mitjançant braços robotitzats, controlats pels professionals, des d’una consola externa.

Gràcies a la visió tridimensional que oferix i a l’ús d’instrumental articulat que incorpora, permet realitzar intervencions quirúrgiques de més complexitat amb menys risc i millor recuperació. D’esta manera, en facilitar la realització d’intervencions complexes, permet que un major nombre de professionals de cirurgia estiguen en disposició d’abordar els casos més difícils.

La comissió de robòtica de l’Hospital Clínic de València té com a objectiu la planificació quirúrgica, el seguiment de resultats i l’avaluació dels indicadors. Es tracta d’una comissió multidisciplinària formada per tots els professionals implicats en el projecte i inclou facultatius de les especialitats quirúrgiques, infermeria, zeladors i personal del servici d’esterilització, així com representants de la direcció.

 

Galeria d'imatges