Presidència

La Generalitat obri la borsa de treball per a suplir la demanda d’ocupació de les entitats locals

04/03/2024
  • El DOGV publica les bases per a la provisió interina de llocs de treball de secretaria, intervenció-tresoreria i secretaria-intervenció
  • El termini per a presentar les sol·licituds comença este dilluns 4 de març i finalitza en quinze dies hàbils

La Direcció General d’Administració Local ha obert la borsa de treball per a la provisió amb caràcter interí de llocs reservats a funcionaris amb habilitació de caràcter nacional, per a les subescales de secretaria d’entrada, intervenció-tresoreria, categoria d’entrada, i secretaria-intervenció.

Els funcionaris amb habilitació nacional són una figura clau en la gestió municipal, ja que són els encarregats de l’assessorament legal, la fe pública i el desenvolupament de les funcions de gestió econòmica, financera, pressupostària, de tresoreria i de control intern.

Les comunitats autònomes tenen la competència per al nomenament de personal interí en llocs de funcionaris d’administració local amb habilitació de caràcter nacional.

A més de la capacitat de les entitats locals de convocar els seus propis processos selectius, també hi ha una borsa de treball creada per la Generalitat a la qual poden acudir les entitats per a cobrir els seus llocs vacants amb més agilitat i garantint-se de la mateixa manera el respecte als principis constitucionals d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.

Esta borsa va ser constituïda en 2022 i, en l’actualitat, està composta per 176 integrants. Ara, a través d’esta nova convocatòria, 287 persones, prèviament seleccionades per l’Institut Nacional d’Administració Pública (INAP), s’hi podran incorporar, i reforçar la borsa mencionada.

15 dies hàbils

Segons indica el decret publicat en el DOGV, les persones interessades hauran de presentar la sol·licitud de participació de manera telemàtica en un termini de quinze dies hàbils a partir d’este dilluns 4 de març. Les sol·licituds es dirigiran a la Presidència de la Generalitat, Direcció General d’Administració Local, a través del procediment establit en el Portal PROP de la Generalitat, en el seu apartat d’ocupació pública.

Els aspirants hauran d’haver superat, almenys, un exercici de les oposicions a les diverses subescales de l’habilitació nacional, pertanyents totes al subgrup A1, el de més capacitació en l’Administració pública.

Des de la creació de la borsa de treball s’han realitzat més de 70 nomenaments interins que han contribuït a pal·liar les necessitats d’esta classe de personal als ajuntaments i altres entitats locals.