Justícia i Interior

L’IVASPE forma 231 policies locals nous de la província d’Alacant

04/03/2024
L’IVASPE forma 231 policies locals nous de la província d’Alacant
  • El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències destaca que la formació prepara els agents per a donar resposta a les noves necessitats de la població
  • Més de 550 agents de policia local de les tres províncies s’han format en els últims mesos

L’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) ha començat este dilluns un nou curs d’escala bàsica de policies locals a Elx, que habilitarà 231 agents per a exercir la seua labor.

Durant la inauguració, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, s’ha dirigit als nous agents per a traslladar-los que “esta formació està dissenyada per a preparar-los com a agents de proximitat, aquells que estan destinats a ser el primer contacte amb la població, atenent les necessitats d’una societat que ha evolucionat i que presenta nous reptes”.

Els agents que superen la formació s’integraran en 48 municipis de la província d’Alacant, reforçant les plantilles policials, una petició dels municipis que s’ha atés des de la Conselleria de Justícia i Interior.

Formació teòrica i pràctiques

L’itinerari formatiu d’este curs consta de 700 hores de formació, a les quals s’afigen huit setmanes de pràctiques. Els agents es formen en disciplines com ara tàctica policial, dret, criminalística, defensa personal o detecció de drogues, àrees que responen als nous desafiaments que es van presentant en la societat, com els delictes associats a les noves tecnologies o la immigració il·legal.

En completar la formació, els nous agents estaran capacitats per a l’operativa diària de la policia local de qualsevol municipi. A més, el curs mobilitza més d’un centenar de professors i instructors, professionals de prestigi en les seues diverses àrees d’especialització.

Sobre este tema, Javier Montero ha destacat que, “en esta nova etapa, en l’IVASPE tenim posats els nostres esforços a millorar l’acadèmia. Perquè torne a ser un referent formatiu, un motiu d’orgull i un lloc d’excel·lència”.

Més de 550 policies locals formats

Amb este curs a Elx, el que està finalitzant, i un altre que començarà en uns dies a la seu de l’IVASPE a Cheste, seran més de 550 els nous policies que hauran passat per esta formació teòrica i pràctica per a reforçar les plantilles de més de 120 municipis d’Alacant, Castelló i València en els últims mesos.

Des de l’arribada del nou equip a l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, l’IVASPE ha impartit o ha posat en marxa, en tan sols huit mesos, un total de 17 cursos per a policies, bombers i protecció civil. Això ha suposat impartir formació per a prop de 1.500 professionals que han passat per les aules en diversos cursos.

Galeria d'imatges