Agricultura, Ramaderia i Pesca

Les confraries de la Comunitat Valenciana decidixen prescindir de COINCOPESCA

04/03/2024
Les confraries de la Comunitat Valenciana decidixen prescindir de COINCOPESCA
  • El director general de Pesca, Francisco J. Espinós, ha mantingut una reunió amb els presidents de les federacions provincials de pesca de la Comunitat Valenciana

El director general de Pesca, Francisco J. Espinós, s’ha reunit amb els presidents de les federacions provincials de pesca de la Comunitat per a conéixer la decisió de les entitats sobre la seua continuïtat en la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana (COINCOPESCA).

Entre altres punts de l’orde del dia de la reunió entre la Conselleria i les federacions, cal destacar el de la continuïtat en COINCOPESCA. De les 20 confraries inscrites a la Comunitat Valenciana, n’han votat 15 a favor de no continuar en COINCOPESCA, 3 de les quals han votat en blanc i 2 han votat en contra, per la qual cosa la decisió majoritària ha sigut prescindir de pertànyer a la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana.

Així es desprén dels resultats de les votacions prèvies que s’han realitzat en els capítols de les confraries de les tres províncies, que han donat a conéixer els presidents de les federacions provincials. A la província de València, les confraries de Cullera i València sí que han traslladat verbalment la seua intenció de voler continuar en COINCOPESCA, mentre que Gandia no.

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, després de conéixer el resultat de la votació, ha traslladat el seu suport a la decisió majoritària de les confraries “després de quedar patent que no se senten representades per l’entitat interfederativa” i els ha oferit ajuda per a afrontar junts “les peticions del sector”.

La Conselleria està fent un important esforç per revitalitzar les confraries de pescadors i s’ha establit un sistema de repartiment equitatiu per a fixar la quantia de les ajudes, garantint un import mínim i un altre variable, atesos paràmetres objectius com ara quilos capturats, facturació, nombre de vaixells, port base i despeses de personal. Es tracta de la primera reunió quadrimestral que se celebrarà amb els tres presidents de les confraries de les províncies d’Alacant, Castelló i València.

Galeria d'imatges