Justícia i Interior
Digitalització

Justícia inicia la formació per a la implantació del sistema digital de gestió processal Just@cv en el partit judicial d’Elx

05/03/2024
  • En pròximes setmanes està previst que s’implante el nou sistema
  • La formació va dirigida a magistrats i funcionaris de primera instància, així com lletrats de l’Administració de Justícia, fiscals de l’àrea civil i funcionaris d’esta fiscalia

 

La Conselleria de Justícia i Interior ha començat la formació per a la implantació del nou sistema digital de gestió processal de la Comunitat Valenciana Just@cv en el partit judicial d’Elx tant per als magistrats i funcionaris de primera instància, com per als lletrats de l’Administració de Justícia, fiscals de l’àrea civil i funcionaris d’esta fiscalia.

La formació s’impartirà durant les pròximes setmanes. La implantació de Just@cv està prevista que es duga a terme el mes de març.

El nou sistema reemplaçarà l’actual sistema d’administració processal al servici de l’Administració de Justícia en el sector de la Comunitat Valenciana, denominat Cicerone.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha explicat que “després d’avaluar totes les opcions, hem decidit donar continuïtat a este projecte de l’anterior equip de govern -al qual se li van oferir mitjans que estaven en altres autonomies, alguns de manera gratuïta- per a no perdre la inversió realitzada ni els fons europeus, ni tampoc l’esforç realitzat pels funcionaris de l’Administració de Justícia i dels actors jurídics que han treballat en la posada en marxa d’este sistema”.

Elisa Núñez ha destacat que “la digitalització és un dels camins fonamentals per a millorar la justícia, mitjançant l’adaptació del sistema a les noves tecnologies per a créixer en eficiència, en transparència i en un accés a la justícia de tots en igualtat”. En este sentit, ha destacat altres projectes en marxa com la seu judicial electrònica, la digitalització dels registres civils, juntament amb el sistema DICIREG.

Funcionalitats del nou sistema

L’aplicació Just@ permet una gestió centralitzada de tots els tràmits, procediments i expedients judicials i generarà l’expedient judicial electrònic (EJE) que estarà disponible en la primera fase de desplegament per a la seua consulta pels professionals de l’Administració de Justícia.

Just@ oferix totes les funcionalitats necessàries per a permetre la tramitació dels procediments judicials per part dels jutjats i tribunals de la Comunitat Valenciana, d’acord amb l’ordenament legal vigent en matèria processal, i sobre la base del que establix la Llei 18/2011 de 5 de juliol reguladora de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (Tics) en l’Administració de Justícia.

El nou sistema de gestió processal de la Comunitat Valenciana, implantat a Castelló fa un any, dona resposta als principis bàsics d’agilitat, eficàcia, racionalització del treball, responsabilitat per a la gestió i cooperació entre administracions. A més, cobrirà la gestió que es fa dels expedients tant en l’Oficina Judicial com en l’Oficina Fiscal. D’esta manera, es convertirà en una ferramenta que permetrà organitzar i distribuir el treball de la manera més eficient.