Justícia i Interior

El Consell aprova un conveni amb Fira València per a la cessió d’espai a la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana mentres duren les obres a la seu de Pont de Fusta de València

05/03/2024
  • El conveni tindrà una duració de dos anys prorrogables a altres dos, i els agents de la unitat s’instal·laran en les oficines del recinte firal

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i la Societat Valenciana Fira València per a la cessió de l’espai on s’instal·larà temporalment la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana mentres duren les obres de reforma de la seua seu de la Comissaria de Pont de Fusta de València.

Els agents de la Unitat del Cos Nacional de Policia se situaran en les zones destinades a les activitats d’oficina de Fira València i que no excedixen el 50 % de la totalitat de l’immoble. A més, este trasllat no afecta l’activitat firal, la qual cosa permet un ús compatible amb el desenvolupament de les fires comercials.

El conveni de col·laboració no implica obligació econòmica ni contraprestació entre les parts per la cessió de l’espai. Així mateix, serà l’AVSRE qui es farà  càrrec dels gastos derivats de l’adequació de l’espai i els costos de consum (llum, aigua, seguretat i neteja) per un valor de 97.836,93 euros en 2024, 66.239,76 euros en 2025 i 27.599,90 en 2026.

Les dependències de la Comissaria de Pont de Fusta, seu de la Unitat, requerixen l’execució d’obres de reparació, manteniment i reforma per a l’adequació de l’edifici a la normativa vigent i la millora de la seua funcionalitat i eficiència energètica.