Hisenda, Economia i Administració Pública
Forinvest 2024

Ruth Merino defén que l’Administració “ha d’actuar sense intervindre”, respectar la llibertat de les empreses i impulsar polítiques fiscals que donen “suport i confiança”

05/03/2024
Ruth Merino defén que l’Administració “ha d’actuar sense intervindre”, respectar la llibertat de les empreses i impulsar polítiques fiscals que ...
  • La consellera d’Hisenda advoca per la simplificació administrativa i per un marc fiscal “que no ofegue ni espante”, com palanques per al creixement econòmic i l’atracció d’inversions
  • Merino intervé en l’obertura de la Nit de les Finances, prèvia a la celebració de Forinvest, el fòrum financer de referència que es desenvolupa els dies 6 i 7 de març a Fira València
  • Els Premis Forinvest 2024 distingixen Grupo Gimeno, Universal Pictures, Jeanología, Enrique Rico i Alberto Granados, president de Microsoft España

 

La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública i presidenta de Forinvest, Ruth Merino, ha defés durant l’obertura de la Nit de les Finances el potencial inspirador de Forinvest com a “motor per a impulsar el creixement i la productivitat del teixit empresarial i financer”.

En este sentit, Ruth Merino ha afegit que eixa inspiració “estimula l’ambició, però esta només podrà fer-se efectiva si s’emmarca en un context que el facilite, i en esta tasca els poders públics i l’Administració tenim el deure d’actuar a través de les nostres polítiques”.

“Per a això, ha continuat la consellera, cal actuar sense intervindre, respectant la llibertat de les empreses, sense limitar la seua capacitat de decisió i sense criminalitzar als qui estimulen el mercat i el consum”.

En la seua intervenció, la consellera d’Hisenda ha defés la necessitat d’establir “polítiques fiscals que donen suport i confiança, que no ofeguen ni espanten, sinó que abracen les inversions; una burocràcia fàcil i àgil, amb rampa per a prendre impuls, així com una política que desplegue accions per a retindre el talent, millorant la connexió entre universitats i empreses, formant un capital humà capaç de prendre les millors decisions i que siga un generador de valor”.

Així, la consellera d’Hisenda ha assegurat que el Consell ha pres el rumb “d’acompanyar sense destorbar” perquè la Comunitat Valenciana avance posicions en els índexs de competitivitat i d’innovació i siga capaç de “canviar la demografia empresarial cap a negocis de més grandària, d’internacionalitzar el mercat i de millorar les condicions per a accedir a nous mercats financers”.

La màxima responsable de les finances autonòmiques ha fet estes declaracions en la Nit de les Finances, a la qual han assistit més de 500 personalitats de l’àmbit econòmic, financer, empresarial, tecnològic i de l’ecosistema innovador i en la qual ha realitzat una ponència el president de Microsoft España, Alberto Granados.

Premis Forinvest

En la gala s’han entregat els Premis Forinvest 2024, uns guardons que es concedixen anualment a professionals que destaquen en l’àmbit de l’empresa, el sector assegurador, la tecnologia i l’emprenedoria, i en el qual han participat responsables de les principals entitats financeres i asseguradores del nostre país.

D’acord amb els principals eixos temàtics d’esta edició, Forinvest ha volgut reconéixer en els seus premis variables com la innovació, la sostenibilitat i la capacitat de lideratge, característiques acreditades en les empreses i personalitats guardonades.

En esta cita han resultat distingits Grupo Gimeno (trajectòria empresarial), Universal Pictures (innovació), Jeanología (sostenibilitat), Enrique Rico (trajectòria empresarial sector assegurador) i Alberto Granados, president de Microsoft Espanya (premi Forinvest).

Nou Fòrum d’Innovació Audiovisual-INCOM

En esta edició de 2024 se suma com a novetat el Fòrum d’Innovació Audiovisual- INCOM, orientat a les tecnologies més capdavanteres del sector audiovisual, que se celebrarà juntament amb els habituals Fòrum Forinvest, Fòrum Internacional de l’Assegurança, Fòrum de l’Assessor, Fòrum de Finances Personals, Innovation & Tech Fòrum.

Quant a participants, per Forinvest 2024 passaran personalitats com el president de Microsoft España, Alberto Granados; l’executiu de Warner Bros, Roy Button; la presidenta de Fujitsu Espanya i Portugal, Ángeles Delgado; el director de cinema Alejandro Amenábar; el director financer de PLD Space, José Manuel Rodríguez; els esportistes olímpics Fernando Romay i Abel Antón i la hacker finlandesa Laura Kankaala, entre altres.

 

Galeria d'imatges