Justícia i Interior

L’IVASPE forma 121 nous policies locals de la Comunitat Valenciana

06/03/2024
L’IVASPE forma 121 nous policies locals de la Comunitat Valenciana
  • El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, destaca que esta formació preparara els nous agents per a donar resposta a les noves necessitats en 46 municipis

L’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) ha començat un nou curs d’escala bàsica de policies locals a la seua seu central de Cheste, que habilitarà 121 agents.

Els agents que completen i superen esta formació passaran a formar part de les plantilles de 46 municipis de les tres províncies. Amb este nou curs ja en són més de 550 els nous policies que han passat per esta formació teòrica i pràctica per a reforçar les plantilles de més de 120 municipis d’Alacant, Castelló i València en els últims mesos.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, ha inaugurat este curs i ha assegurat que “vivim en un temps en què les demandes cap als cossos policials són més exigents que mai, reflex d’una societat que ha canviat molt en les últimes dos dècades i que ho continua fent amb passes de gegant”.

Durant el curs, que consta de 700 hores de formació a les quals s’afigen huit setmanes de pràctiques, els agents es formen en àrees com la tàctica, criminalística, dret, defensa personal o detecció de drogues, juntament amb altres que responen als nous desafiaments que es van presentant en la societat, com els delictes associats a les noves tecnologies o la immigració il·legal.

Seran diversos mesos de formació que capacitaran per a l’operativa diària de la policia local de qualsevol municipi aquells que el superen. A més, el curs mobilitza més d’un centenar de professors i instructors, professionals de prestigi en les seues diverses àrees d’especialització.

Sobre este tema, Javier Montero ha destacat que en l’IVASPE “treballem per a atendre la demanda formativa dels nostres cossos policials, enfocant-nos cap a una formació de qualitat, cap a l’excel·lència”.

En els últims huit mesos l’IVASPE ha impartit o posat en marxa un total de 17 cursos per a policies, bombers i protecció civil. Això ha suposat impartir formació per a prop de 1.500 professionals que han passat per les aules en diferents cursos.

 

Galeria d'imatges