Hisenda, Economia i Administració Pública
Suport al sector industrial

La Generalitat es coordina amb ThyssenKrupp Galmed en la cerca de solucions per a evitar el tancament de la planta de Sagunt

06/03/2024
La Generalitat es coordina amb ThyssenKrupp Galmed en la cerca de solucions per a evitar el tancament de la planta de Sagunt
  • Els secretaris autonòmics d’Indústria i d’Ocupació i el director de l’IVF mantenen la quarta reunió entre la Generalitat i representants de la multinacional
  • La Generalitat oferix préstecs bonificats i en descarbonització per a garantir la continuïtat

La Generalitat ha mantingut una nova reunió amb els representants de la multinacional ThysenKrupp Galmed per a la cerca de solucions que eviten el tancament de la planta de Sagunt anunciat per l’empresa a la fi de novembre.

En esta nova trobada de treball, la quarta que l’Administració valenciana manté amb la multinacional, han participat el secretari autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco, el secretari autonòmic d’Ocupació i director de Labora, Antonio Galvañ, i el director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Enrique Montes.

Segons Carrasco, “es tracta d’anar concretant de quina manera, des de l’Administració valenciana, podem aportar fórmules i solucions tècniques que l’empresa trobe factibles amb la fi última d’evitar el tancament de la planta de Sagunt”.

En este sentit, la reunió ha servit per a plantejar als representants de la multinacional dos opcions d’actuació des de la Generalitat, basades tant en el suport financer com en la descarbonització, i que han sigut favorablement acollides per la companyia.

En el primer cas es tracta d’oferir a l’empresa la possibilitat de sol·licitar alguna de les línies per al sector industrial que l’IVF ja té actualment en marxa.

Estos crèdits incorporen un component d’ajuda en forma de tram no reembossable del finançament. Respecte a la descarbonització, es podrien oferir també ajudes en acollir-se a la convocatòria per a finançar grans projectes estratègics.

Amb tot, el secretari autonòmic d’Indústria ha recordat que “perquè qualsevol de les nostres propostes es puga concretar és necessari que el Govern espanyol cree prèviament la comissió que es va comprometre a posar en marxa i solucione detalls que són de competència exclusivament estatal”. És a dir, ha afegit Carrasco, “que les actuacions que està disposada a dur a terme la Generalitat només poden arribar en una segona fase, quan el Govern desbloquege la primera”.

Hi ha 120 treballadors afectats

En l’anterior reunió entre la Generalitat i els representants de ThyssenKrupp Galmed, celebrada a la fi de novembre, la multinacional va atribuir la decisió del tancament de la seua planta a Sagunt als mals resultats globals de l’empresa, que va tancar l’últim any fiscal amb pèrdues de 2.027 milions d’euros.

La companyia també va expressar la seua confiança en la recol·locació de tota la plantilla, formada per 121 persones, en altres empreses del sector i formar els professionals el perfil dels quals siga adequat per a les necessitats de la gigafactoria que Volkswagen està construint en Parc Sagunt II, justament enfront de la planta de ThyssenKrupp Galmed.

Galeria d'imatges