Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Ajudes

Ivace+i convoca ajudes per valor de 20 milions d’euros per a finançar projectes d’investigació entre els centres tecnològics i les empreses de la Comunitat Valenciana

07/03/2024
Ivace+i convoca ajudes per valor de 20 milions d’euros per a finançar projectes d’investigació entre els centres tecnològics i les empreses de la ...
  • Nuria Montes: “Ivace+i impulsarà projectes disruptius, de tecnologia avançada i alt coneixement científic que ajuden les empreses a guanyar en competitivitat”
  • Ivace+i finança el 100 % dels costos dels projectes

 

L’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigix Nuria Montes, ha convocat, amb un pressupost de 20 milions d’euros, les ajudes per a finançar els projectes d’investigació desenvolupats pels centres tecnològics en col·laboració amb empreses de la Comunitat Valenciana.

Estes ajudes, finançades en un 60 % amb fons europeus (FEDER 21-27) s’emmarquen dins de l’Estratègia d’especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (S3-CV) i tenen com a objectiu generar coneixement i tecnologia d’alt valor afegit i facilitar la transferència de resultats a les empreses.

La consellera Montes ha assenyalat que “no es tracta de donar suport a les necessitats d’una empresa en particular sinó que el que pretenem és donar suport al desenvolupament de projectes que oferisquen solucions al major nombre d’empreses d’un sector o subsector industrial i en àrees que siguen estratègiques per a la reindustrialització de la Comunitat Valenciana”.

En este sentit, la màxima responsable d’Innovació ha destacat que “des d’Ivace+i la prioritat és donar impuls als projectes disruptius, de tecnologia avançada i alt coneixement científic que ajuden les empreses a guanyar en competitivitat i a crear ocupació estable i de qualitat”.

Nuria Montes també s’ha referit al “valor diferencial” dels instituts tecnològics i el seu “necessari i paper clau com a dinamitzadors de la I+D+i”.

Cada any, a través d’esta convocatòria, Ivace+i dona suport al voltant d’un centenar de projectes d’I+D desenvolupats pels centres tecnològics en col·laboració amb més de mig miler d’empreses.

A través d’esta convocatòria, Ivace+i finança fins al 100 % del gasto de personal propi de caràcter tècnic i científic, els gastos en servicis externs així com els gastos generals de funcionament.

L’ajuda màxima per als projectes en els quals participe un únic centre tecnològic ascendix fins als 250.000 euros per projecte i no superarà els 200.000 euros per centre participant en el cas de projectes d’I+D en col·laboració entre centres.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza l’11 d’abril.

 

Galeria d'imatges