Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Arts Escèniques

El Teatre Arniches oferix una estrena absoluta de dansa i teatre per a primera infància

07/03/2024
El Teatre Arniches oferix una estrena absoluta de dansa i teatre per a primera infància
  • La companyia alacantina Wako Danza estrena el dissabte, 9 de març, Hellouses y Goodbyeses amb el coreògraf i ballarí Eduardo Zúñiga
  • L’Arniches oferix el Premi FETEN 2023 al millor espectacle per a la primera infància: SOTOBOSQUE, la vida bajo los árboles

 

La Vicepresidència Primera i Conselleria Cultura i Esport aposta pel talent valencià i per la programació familiar, amb dos emocionants propostes per a grans i menuts al Teatre Arniches.

El dissabte 9 de març, a les 20.30 hores, el públic podrà disfrutar de l’estrena absoluta de Hellouses y Goodbyeses, primera producció de la companyia alacantina Wako Danza, amb el ballarí i coreògraf Eduardo Zúñiga al capdavant.

D’altra banda, la programació familiar ‘Som Menuts’ de l’Arniches, torna als matins de diumenge, de la mà d’Inspira Teatre, que arriba a Alacant el diumenge 10 de març, a les 12.00 hores, amb l’espectacle SOTOBOSQUE, la vida bajo los árboles.

Esta proposta per als més menuts ha obtingut reconeixements tan rellevants com el Premi FETEN 2023 al millor espectacle per a la primera infància i ha sigut finalista en els Premis MAX 2023 en la categoria de millor espectacle infantil, juvenil o familiar.

La delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, ha destacat la “qualitat i calidesa” que caracteritzen les propostes d’esta setmana a l’Arniches i ha apuntat que tant el públic adult “que vinga a disfrutar del treball de Wako Danza, com les famílies que ens acompanyen en la tendra proposta d’Inspira Teatre, s’emportaran unes experiències carregades d’emocions que no deixaran ningú indiferent”.

“A més, en el cas de Hellouses y Goodbyeses es tracta del naixement d’una peça amb el suport del Teatre Arniches a una companyia alacantina amb artistes de la terreta o establits ací, i d’un enorme talent”, ha afegit.
Després de més d’un any d’investigació, Wako Danza presenta el resultat d’este intens viatge creatiu. En paraules del seu director, Eduardo Zúñiga, “Hellouses y Goodbyeses és moltíssim més que una coreografia. És una exploració profunda del cos, del dolor, i la universalitat de l’experiència humana en relació al dolor. L’obra se submergix en les complexitats del cos adolorit utilitzant-lo com a mitjà per a transmetre estos conceptes de manera visceral i autèntica”.

A més, Zúñiga ha volgut destacar el suport al projecte per part del sector artístic valencià, alacantí i il·licità i d’institucions com l’IVC, el Centre Cultural L’Escorxador d’Elx o el Conservatori Superior de Dansa d’Alacant.

A través de la interpretació de Diana Huertas, Eduardo Zúñiga, Rosanna Freda i Eduard Turull, amb el text del dramaturg valencià Xavier Puchades, la companyia vol compartir un llenguatge coreogràfic que transita per la benvinguda i la pèrdua: per l’aprenentatge de deixar anar i dir adeu a tot allò que ja no som i no volem tornar a ser; però també per saludar tot allò que som ara, tot el que és nou que desconeixem i ens fa por i el que, no obstant això, acabarem abraçant.

Eduardo Zúñiga és ballarí i coreògraf d’origen xilé i està establit a Alacant. Amb formació en dansa clàssica i contemporània a l’Escuela de Ballet de Santiago i a Houston Ballet Academy, on rep el premi Peter Schaer, Zúñiga desenvolupa la seua trajectòria com a ballarí als Estats Units, Xile i Europa (State Street Ballet, Texas Ballet Theater, Hubbard Street Dance Chicago, Luna Negra Dance Theater, Ballet Nacional Chileno i Luzerner Tanz Theater de Suïssa i a Espanya amb Titoyaya Dansa i en dos produccions amb l’Institut Valencià de Cultura, per les quals va ser guardonat en el 2022 com a millor intèrpret masculí.

Com a coreògraf, ha creat peces a tot el món en les quals destaquen treballs per a Bolshoi Ballet, Ballet Nacional Chileno, La Mov i Titoyaya Dansa en coproducció amb l’IVC; i ha rebut premis pel seu treball coreogràfic en competicions internacionals a Moscou, Pequín, Chicago. En 2020 va guanyar el premi de la crítica (Xile) pel seu treball audiovisual Restless que es va presentar en festivals per tot el món.

Teatre familiar

SOTOBOSQUE, la vida bajo los árboles és una peça teatral dirigida a la primera infància que proposa una sessió per a un màxim de 60 espectadors que disfrutaran de la peça a molt curta distància. Inspira Teatre endinsa els infants en un bosc, un lloc de meravellós on explorar, escoltar i jugar.

La companyia centra la seua activitat des de 2011 en els espectacles per a tots els públics i que ara presenta a Alacant este espectacle suggeridor i ple de textures, plantejat perquè els més xicotets disfruten, aprenguen i connecten amb la naturalesa del nostre entorn a través del teatre i la música.

Este espectacle està inclòs en la Campanya Escolar 2023-2024 del Teatre Arniches, que oferirà el dilluns 11 de març una sessió per a alumnes de Primària, i que ha completat el seu aforament.

Entrades a la venda:

Hellouses y Goodbyeses ací.    

SOTOBOSQUE, la vida bajo los árboles ací.

 

Galeria d'imatges