Justícia i Interior

La Policia de la Generalitat requisa 12.135 cupons de l’Organització Nacional de Discapacitats que es venien de manera il·legal per valor de 16.930 euros

07/03/2024
La Policia de la Generalitat requisa 12.135 cupons de l’Organització Nacional de Discapacitats que es venien de manera il·legal per valor de ...
  • S’ha desmantellat un local de la ciutat de València on es distribuïen els cupons de manera fraudulenta a xicotets venedors per a la seua posterior venda als carrers

Agents del Grup de Joc de València, pertanyent a la Unitat de la Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana, ha requisat 12.135 cupons no permesos de l’Organització Nacional de Discapacitats Espanyols i Europeus (ONDEE), que es distribuïen de manera il·legal en un local de la ciutat de València per valor de 16.930 euros.

L’operació es va dur a terme després de dos mesos d’investigació en tindre indicis que un local de la ciutat de València servia com a punt de distribució il·legal d’estos cupons. Els agents de la Unitat Adscrita van procedir a desmantellar este local on van requisar els cupons esmentats.

L’operativa consistia en el fet que, de manera regular, personal de l’organització ONDEE venia estos cupons a xicotets venedors utilitzant les instal·lacions del local esmentat que no tenia permís per a fer esta activitat.

Posteriorment, estos xicotets venedors venien els cupons no permesos directament al client final als carrers de la província de València i es quedaven un xicotet marge de benefici, si bé, el gros del muntant econòmic per la venda de cada cupó requeia en l’estructura administradora d’ONDEE.

El punt de distribució esmentat pertany a una organització nacional més gran que té la seua seu jurídica a Talavera de la Reina (Toledo), i que existix des de fa quasi 30 anys, encara que ha anat canviant de nom amb una certa periodicitat. Té activitat en quasi totes les províncies d’Espanya a pesar que no disposa d’autorització de la venda de loteria en cap comunitat autònoma. La mateixa ONCE, que sí que està autoritzada per a vendre loteria, manté contenciosos per competència deslleial.

 

Galeria d'imatges