Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Salomé Pradas reclama al Govern central “la necessària finalització dels corredors Mediterrani i Cantàbric-Mediterrani”
- La consellera suma el suport de la Generalitat a les reivindicacions de La Rioja, Castella i Lleó, Cantàbria i Aragó per a la conclusió de la infraestructura
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha reclamat al Govern central “la necessària finalització dels corredors Mediterrani i Cantàbric”. Respecte a este últim, la consellera ha lamentat que seguix “amb massa assignatures pendents”, per la qual cosa ha anunciat que el Consell “se suma a la justa demanda de La Rioja, Castella i Lleó, Cantàbria i Aragó, així com a la del teixit empresarial de les quatre comunitats per on transcorrerà eixa infraestructura vital”.
Pradas s’ha expressat en estos termes durant la seua intervenció en el Fòrum d’Impuls al Corredor Cantàbric-Mediterrani, que s’ha celebrat este dijous a Logronyo en el qual han participat el president de La Rioja, Gonzalo Capellán; els consellers autonòmics de La Rioja, Aragó, Cantàbria i Castella i Lleó, així com els màxims responsables de les organitzacions empresarials de les regions.
La consellera ha explicat que el corredor Cantàbric-Mediterrani constituïx “una de les connexions estratègiques que busca acostar els ports d’interés general de la Comunitat Valenciana amb els ports orientals del Cantàbric, a través de Saragossa i que connectarà les comunitats que representen el 25 % del nostre PIB”.
No obstant això, per a la consellera “cal anar més enllà” i que per este corredor “puguen circular trens de viatgers a velocitats màximes de 200 quilòmetres/hora, ja que, a més de transportar béns, també ha de servir per a acostar persones, perquè és inacceptable que es tarde quasi cinc hores a anar de Sagunt a Saragossa”.
Tanmateix, este projecte -el plantejament del qual data del final del segle XIX, però que no es va presentar fins a novembre de 2009- acumula encara més retards que el corredor Mediterrani. Per això, la consellera ha reclamat “més compromís per part del Govern central”, perquè esta infraestructura constituïx “un dels eixos transversals clau per a connectar mitjançant una línia d’altes prestacions el corredor Mediterrani amb el corredor Atlàntic, ja que si el port de València pot rebre un vaixell des de Shanghai en 20 dies i el de Santander enviar eixa mercaderia al nord d’Europa en poques jornades, és lògic que connectem estos dos punts amb eficàcia i celeritat”.
“El potencial del corredor es visibilitza encara més amb la futura ampliació del port de València i la Plataforma Intermodal de Sagunt, que permetrà enviar i rebre, via ferroviària, tot tipus de mercaderies”, ha asseverat Salomé Pradas.
En este sentit, la consellera ha recordat que la Generalitat ja ha posat en marxa -amb 98 milions d’euros de fons propis- les obres de la Intermodal de Sagunt, que serà una infraestructura fonamental per a la qual és porta d’entrada i d’eixida del corredor Cantàbric-Mediterrani. També un punt neuràlgic d’activitat logística i industrial internacional “i en un referent de model productiu sostenible, eficient i respectuós amb el medi ambient.”
No obstant això, per a Pradas, “tot este treball i esforç del sector empresarial i de la Generalitat per disposar d’un territori més competitiu al mateix temps que sostenible, no és suficient, ja que necessitem també la col·laboració del Govern central per a avançar”.
De fet, la consellera ha proclamat que l’executiu “no pot posar-se de perfil davant les nostres legítimes reivindicacions en matèries tan essencials” i que “no podem perdre ni un dia més l’oportunitat que arriben noves i estratègiques inversions a la nostra terra, i molt menys perdre les que hi ha projectades”.
Per tot això, “des del Consell que presidix Carlos Mazón no escatimarem esforços, treball i voluntat política perquè es complisquen estes demandes”, ha conclòs Salomé Pradas.
Galeria d'imatges
Talls de veu relacionats
Consellera Salomé Pradas