Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

El Consell reclama al Govern una actuació coordinada per a evitar el tancament de ThyssenKrupp Galmed

07/03/2024
El Consell reclama al Govern una actuació coordinada per a evitar el tancament de ThyssenKrupp Galmed
  • Ocupació, Indústria i Hisenda mantenen una trobada amb els representants dels treballadors per a informar-los de les propostes que ha fet l’executiu autonòmic a la companyia des que va anunciar el seu tancament al novembre

El Consell ha reclamat al Govern central una actuació coordinada per a evitar el tancament de la planta de Sagunt ThyssenKrupp Galmed anunciat per l’empresa a la fi de novembre.

Esta ha sigut una de les principals conclusions a les quals s’ha arribat després de la trobada que han mantingut els representants de la Generalitat amb el Comité d’Empresa de la firma siderúrgica, una reunió en la qual han participat el secretari autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco, el secretari autonòmic d’Ocupació i director de Labora, Antonio Galvañ, i el director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Enrique Montes.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha posat l’accent que el compromís del Consell amb la planta és “inequívoc”. “Des del primer dia el Consell de Mazón ha apostat pel manteniment d’una indústria tan important per a l’ús de la Comunitat Valenciana amb fórmules de finançament i ajudes a la industrialització”, ha assenyalat.

Així mateix, ha recordat que la Generalitat continua esperant la resposta del Govern per a la creació d’una comissió de coordinació, tal com ha exigit el comité d’empresa.

Carrasco, per la seua part, ha manifestat que “la solució implica trobar un punt de trobada en el qual totes les administracions donem una resposta coordinada a la decisió de l’empresa”, i ha indicat que “els representants dels treballadors han entés que l’Administració autonòmica ha fet tot el possible per trobar alternatives al cessament de la producció”.

120 treballadors afectats

En la primera reunió entre la Generalitat i els representants de ThyssenKrupp Galmed, celebrada a la fi de novembre, la multinacional va atribuir la decisió del tancament de la seua planta a Sagunt als mals resultats globals de l’empresa, que va tancar l’últim any fiscal amb pèrdues de 2.027 milions d’euros.

La companyia també va expressar la seua confiança en la recol·locació de tota la plantilla, formada per 121 persones, en altres empreses del sector i formar els professionals el perfil dels quals siga adequat per a les necessitats de la gigafactoria que Volkswagen està construint en Parc Sagunt II, justament enfront de la planta de ThyssenKrupp Galmed.

 

Galeria d'imatges