Hisenda, Economia i Administració Pública
#Forinvest2024

Ruth Merino destaca “l’èxit rotund” de Forinvest i advoca per continuar estretint una col·laboració publicoprivada “clau per a l’atracció de talent i la generació de riquesa”

07/03/2024
Ruth Merino destaca “l’èxit rotund” de Forinvest i advoca per continuar estretint una col·laboració publicoprivada “clau per a l’atracció de ...
  • Les conselleres d’Hisenda i d’Indústria clausuren Forinvest 2024, fòrum de referència per a les finances i les inversions, que tanca la seua dessetena edició després de la participació de més de 200 ponents
  • Ruth Merino afirma que el certamen es consolida com un “espai únic” per a “explorar tendències capdavanteres” i promoure “idees innovadores i solucions pràctiques que impulsaran el desenvolupament dels nostres sectors”
  • Nuria Montes subratlla l’aposta feta en Forinvest per la innovació del sector audiovisual i advoca per convertir Ciutat de la Llum en “una operadora de primer nivell mundial” i per crear “un autèntic clúster de producció audiovisual”

 

La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública i presidenta de Forinvest, Ruth Merino, Merino ha destacat “l’èxit rotund” de Forinvest i ha advocat per continuar estretint la col·laboració entre l’Administració i l’empresa privada, perquè resulta “clau per a l’atracció de talent i la generació de riquesa”.

La consellera ha fet estes declaracions durant la clausura de la 17a edició de Forinvest, fòrum de referència per al sector de les finances i la inversió celebrada en Fira València, que s’ha consolidat com el principal certamen estatal de networking del sector financer i empresarial.

“Hem sigut testimonis d’una col·laboració sense precedents” i “d’un intercanvi de coneixements i experiències, gràcies a la participació de destacades personalitats del món empresarial, de les inversions, les assegurances, la tecnologia, l’acadèmia i el periodisme”, la qual cosa s’ha traduït en “noves oportunitats” per a atraure inversions, fomentar l’activitat empresarial i la innovació i generar talent, ha indicat.

Les contribucions fetes per les més de 200 persones que han intervingut en algun dels sis fòrums de Forinvest 2024 han situat València “en el centre del mapa del sector financer i empresarial” i han fet d’esta trobada “una experiència enriquidora” amb aportacions “que ens ajuden a centrar els esforços de l’empresa privada, però també de l’Administració pública, per a la col·laboració entre les dos”, ha afirmat la consellera.

Tot això fa que el certamen es consolide com un “espai únic” que ha permés “explorar tendències capdavanteres, entre les quals hi ha les ferramentes aportades per la intel·ligència artificial”, així com promoure “idees innovadores i solucions pràctiques que impulsaran el desenvolupament dels nostres sectors”, ha agregat. Merino ha subratllat, a més, que el certamen ha permés renovar el compromís de la Generalitat “amb el creixement i la prosperitat del sector financer-empresarial de la Comunitat”.

Per la seua part, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat “l’alt nivell” de les persones que han participat en esta edició i que han contribuït al fet que esta convenció “continue sent, encara més, un fòrum de referència per a compartir les millors estratègies de creixement del nostre teixit productiu”.

Montes s’ha referit especialment al compromís de Forinvest 2024 amb la innovació del sector audiovisual, un sector “clau” per a la Comunitat. En este sentit ha subratllat que la Generalitat té al seu davant “el repte de valorar al màxim els estudis de Ciutat de la Llum per a convertir-los en una operadora de primer nivell mundial” i de “crear un autèntic clúster de la producció audiovisual”.

Participació d’Alejandro Amenábar

Durant la clausura també ha participat el cineasta Alejandro Amenábar, amb una conferència que s’emmarca en l’aposta realitzada per Forinvest en esta edició per oferir visions innovadores de l’àmbit de l’activitat creativa audiovisual que puguen servir d’exemple per a l’emprenedoria.

De fet, a més dels habituals espais Fòrum Forinvest, Fòrum Internacional de l’Assegurança, Fòrum de l’Assessor, Fòrum de Finances Personals i Innovation & Tech Fòrum, en esta edició de 2024 s’ha afegit com a novetat el Fòrum Incom, d’Innovació Audiovisual, que s’ha orientat a les tecnologies més capdavanteres del sector audiovisual amb un enfocament executiu i pràctic.

En esta edició el certamen ha comptat amb l’assistència de prop de 200 ponents nacionals i internacionals, que han debatut i aprofundit en matèries com l’economia, les finances, les assegurances o la tecnologia disruptiva.

A més, la cita empresarial acumula en la seua trajectòria la participació de més de 3.000 ponents i ha convocat més de 85.000 visitants i prop de 2.000 expositors en les 16 edicions anteriors.

 

Galeria d'imatges