Hisenda, Economia i Administració Pública
Forinvest 2024

La Generalitat impulsa un codi de conducta bancari per a ajudar les persones afectades per l’incendi de Campanar

07/03/2024
La Generalitat impulsa un codi de conducta bancari per a ajudar les persones afectades per l’incendi de Campanar
  • El codi facilita a les entitats bancàries la suspensió del cobrament de les hipoteques sobre els habitatges sinistrats per a les persones beneficiàries de les ajudes directes de la Generalitat
  • Els bancs podran adherir-se voluntàriament i aplicar la suspensió durant sis mesos, amb possibilitat de prorrogar l’exempció pel mateix període

 

La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha anunciat que la Generalitat ha impulsat un codi de conducta bancari amb l’objectiu d’ajudar les persones afectades per l’incendi de Campanar mitjançant el qual es facilita a les entitats financeres la suspensió del cobrament d’hipoteques durant un període de sis mesos.

Este codi, de lliure adhesió per als bancs prestadors de les persones físiques titulars d’hipoteques sobre habitatges afectats per l’incendi, preveu també que l’entitat assumisca les despeses derivades de formalitzar la posterior novació del préstec.

La consellera d’Hisenda ha fet este anunci durant la segona jornada de Forinvest, el fòrum de referència del sector financer, en el qual participen diverses de les entitats convocades a adherir-se a este codi de conducta.

Segons ha explicat Ruth Merino, este codi de conducta té com a objectiu alleujar els compromisos financers de les persones beneficiàries de l’ajuda directa de la Generalitat mentres reben les compensacions a les quals tinguen dret respecte a les assegurances subscrites o altres circumstàncies.

La resolució de la Direcció General de Finançament que fixa el contingut d’este codi de conducta preveu la possibilitat de prorrogar el cobrament de la hipoteca altres sis mesos addicionals com a màxim, sempre que ho sol·licite l’entitat financera prestadora.

La consellera d’Hisenda ha expressat la seua confiança que totes les entitats financeres amb hipoteques en l’edifici sinistrat s’adherisquen a este codi, ja que des del primer moment s’han posat a la disposició de la Generaliat per a col·laborar en l’àmbit de les seues possibilitats amb la finalitat de donar suport a les persones afectades en estes circumstàncies tan complicades.

“Vull agrair la bona predisposició que les entitats han mostrat des del primer instant per a respondre a les necessitats dels afectats, i així he tingut l’ocasió de fer-ho amb motiu de la seua presència en Forinvest”, ha destacat la consellera, qui ha afegit que este codi de conducta és un bon exemple de com la col·laboració publicoprivada pot complementar la resposta que l’Administració pot donar davant esta mena de situacions.

La Direcció General de Finançament publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la relació de les entitats adherides, i la llista s’actualitzarà cada vegada que s’incorpore o siga baixa una entitat financera prestadora.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Ruth Merino