Sanitat

Sanitat redissenya les obres d’ampliació i reforma de l’Hospital Marina Baixa per a augmentar la seua capacitat assistencial i dotar-lo de 113 llits més

07/03/2024
Sanitat redissenya les obres d’ampliació i reforma de l’Hospital Marina Baixa per a augmentar la seua capacitat assistencial i dotar-lo de 113 ...
  • Marciano Gómez assenyala que s’incrementarà el pressupost fins als 102,6 milions d’euros per a esmenar les mancances detectades en el projecte de reforma inicial d’este centre hospitalari
  • L’hospital passarà dels 285 llits d’hospitalització actuals a un total de 398 llits
  • El nou projecte de reforma preveu, a més, la remodelació dels servicis assistencials situats en l’actual edifici

 

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha anunciat durant la seua visita a l’Hospital Marina Baixa de la Vila Joiosa “un augment de la capacitat assistencial d’este centre en dotar-lo de 113 llits més d’hospitalització, gràcies al redisseny de les obres d’ampliació i reforma que ha dut a terme la Conselleria i que suposarà una modificació del projecte inicial”. D’esta manera, el centre passarà de disposar 285 llits d’hospitalització a un total de 398.

Marciano Gómez, que ha mantingut una reunió amb el gerent del departament de salut de la Marina Baixa, Pascual Pastor, i amb els caps de servici del centre, ha explicat que en revisar el projecte d’ampliació del centre “l’augment de llits d’hospitalització no estava previst, per la qual cosa hem hagut de modificar-lo per a adaptar-lo a les necessitats assistencials reals”.

D’esta manera, “incrementarem el pressupost fins als 102,6 milions d’euros, enfront dels 57 milions d’euros inicials, perquè puga disposar d’un pla funcional que permeta oferir una assistència de qualitat als ciutadans i ciutadanes de la Marina Baixa”, ha manifestat.

Les obres de reforma i ampliació de l’Hospital Marina Baixa es troben en estos moments en fase d’execució i preveuen la construcció d’un nou edifici de sis blocs. Després de la modificació del projecte, s’ha inclòs la creació d’una nova planta en cada un dels blocs perquè puguen allotjar nous espais d’hospitalització en els quals se situaran els 113 llits nous.

D’altra banda, el titular de Sanitat, que ha fet un recorregut per les obres, ha assenyalat que, per a millorar les instal·lacions d’este hospital, “no solament hem de centrar-nos en la construcció de noves infraestructures que ens permeten augmentar l’espai assistencial, sinó que el nou projecte preveu també obres de millora i reforma de l’actual edifici”.

Per això, es durà a terme una remodelació dels servicis situats en la planta baixa, primera i segona de l’actual hospital, que comptarà amb un pressupost de 20 milions d’euros. Eixa actuació suposarà un gran benefici, no solament als pacients assignats a l’hospital sinó també per als professionals, ja que podran disposar d’espais i instal·lacions adaptades perquè puguen prestar una atenció de qualitat.

El conseller de Sanitat ha reiterat el seu afany per implantar un model sanitari valencià amb la intenció de l’excel·lència “per això la labor que estem duent a terme des de la Conselleria per a revisar tots els projectes sanitaris que actualment estan en marxa amb la finalitat de resoldre totes les mancances que detectem i incorporar totes les actuacions que siguen necessàries perquè puguem disposar del millor sistema de salut”.

Ampliació de l’Hospital

L’Hospital Marina Baixa comptarà amb edifici de nova planta de sis blocs, que es connectarà per la part principal de l’actual hospital per corredors a diferents altures. En la part superior, a més de les noves plantes destinades a hospitalització, se situaran espais enjardinats. A més, l’edifici comptarà amb plaques fotovoltaiques per a 500 Kw.

Quant als servicis assistencials, està previst incloure un servici d’Urgències, que comptarà amb unitat de curta estada, zona de diagnòstic per imatge dotada de dos sales TAC, ressonància magnètica radiologia i mamògraf. En Urgències hi haurà una nova àrea obstètrica per a urgències ginecològiques, una nova UCI i una nova central d’esterilització.

Així mateix, s’instal·larà un nou bloc quirúrgic amb 12 quiròfans, així com unitat de cirurgia sense ingrés i unitat de reanimació postanestèsica.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Marciano Gómez, conseller de Sanidad

Marciano Gómez, conseller de Sanidad