Justícia i Interior
Mesa Sectorial Justícia

Justícia prorroga el pla que retribuïx la trajectòria professional dels funcionaris de l’Administració de Justícia

07/03/2024
Mesa Sectorial Justícia
  • La Mesa Sectorial de Justícia ha aprovat tres millores en el Pla Concilia per a afavorir la conciliació de la vida laboral, familiar i personal de tots els seus empleats
  • Justícia també ha negociat l’ampliació de la plantilla de tots els jutjats de família i d’incapacitat de les capitals de la Comunitat Valenciana, i la convocatòria d’una borsa extraordinària d’interins

La Conselleria de Justícia i Interior prorroga el pla d’actuació que reconeix la trajectòria professional dels funcionaris de l’Administració de Justícia. El secretari autonòmic de Justícia, Eduardo Ruíz, i la directora general de Justícia, Cristina Gil, han negociat esta mesura amb els representants de les organitzacions sindicals de l’Administració de Justícia en la reunió de la Mesa Sectorial de Justícia.

El secretari autonòmic de Justícia ha indicat que “esta retribució especial per als funcionaris de Justícia l’aplica la Comunitat Valenciana i s’establix atesa la deixadesa del Ministeri de Justícia, que no complix el que establix l’article 519 de la Llei orgànica del poder judicial sobre el desenvolupament d’un reial decret bàsic regulador de la carrera professional de tot el personal de l’Administració de Justícia”.

En este sentit, en la Conferència Sectorial de l’1 de març passat a Palència, la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, va sol·licitar al ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, l’acompliment per part del Govern d’Espanya de la Llei orgànica del poder judicial, que està pendent de realitzar.

Millores per a afavorir la conciliació laboral

La Conselleria de Justícia també ha aprovat tres millores en el Pla Concilia per a afavorir la conciliació de la vida laboral, familiar i personal de tots els seus empleats.

Així, s’amplia el permís per matrimoni o unió de fet per als funcionaris de l’Administració de Justícia al dia de la celebració del matrimoni o la unió de fet. També es millora la conciliació dels funcionaris amb els seus majors. S’ha negociat amb els sindicats que, per a l’aplicació de la flexibilitat horària, la convivència entre el treballador i el seu familiar major no siga un requisit indispensable.

A més, el percentatge de discapacitat per a acollir-se al Pla Concilia s’amplia a les persones que tinguen reconegut un 33 % de discapacitat i també a les persones que tinguen una dependència igual o superior al grau 2.

Ampliacions de plantilla i borsa d’interins

En la Mesa Sectorial de Justícia també s’ha negociat l’ampliació de la plantilla dels jutjats de família i d’incapacitats de les capitals de València, Castelló i Alacant, perquè compten amb un funcionari més en la seua plantilla estructural, ja que el Ministeri de Justícia no crea òrgans d’estes especialitats des de fa dècades.

També s’ha negociat la convocatòria extraordinària de la borsa d’interins, que es compondrà de personal amb experiència en l’Administració de Justícia, o que haja participat en processos selectius als cossos generals de l’Administració de Justícia i que haja obtingut la nota que consta en la base reguladora de la borsa.

D’altra banda, s’ha acordat convocar una mesa tècnica a l’abril per a l’elaboració d’una nova borsa d’interins, i també la Mesa de la Justícia de Pau per a analitzar les necessitats i les mancances dels jutjats de pau de la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges