Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Art contemporani

La secretària autonòmica de Cultura i Esport visita la Fira Internacional d’Art Contemporani ARCOmadrid 2024

07/03/2024
La secretària autonòmica de Cultura i Esport visita la Fira Internacional d’Art Contemporani ARCOmadrid 2024
  • Paula Añó ha traslladat el suport de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport als artistes i galeries presents en esta fira
  • L’IVAM es troba present en l’espai ArtsLibris d’ARCO amb una mostra de la seua línia editorial

 

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, ha visitat este dijous la Fira Internacional d’Art Contemporani ARCOmadrid acompanyada pel director artístic del Consorci  de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), Vicente Samper; i el gerent del CMCV, Nicolás Bugeda.

D’esta manera, la secretària autonòmica vol mostrar el suport de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport als artistes i galeristes valencians presents en el principal aparador de l’art contemporani a Espanya.

Cal destacar, a més, que l’Institut València d’Art Modern (IVAM) està també present en ARCO amb una selecció de les seues publicacions més recents dins de l’espai reservat per a ArtsLibris, la Fira Internacional del Llibre d’Artista, el Fotollibre i l’Autoedició, com a mostra del treball editorial i d’investigació realitzat per l’IVAM.

Destaquen, entre altres, publicacions sobre artistes valencians com Carmen Calvo, Mar Arza, Ana Penyas, Jordi Teixidor, Guillermo Ros o Miguel Benlloch; catàlegs entorn de la col·lecció del museu com ‘La fotografia al mig’; i projectes recents com el de ‘Grup ZERO’, ‘Un contínuum comú’ i ‘Art en una terra erma’.

Els catàlegs de l’IVAM presents enguany en ARCO permeten acostar-se també a l’obra de Teresa Lanceta, Premi Nacional d’Arts Plàstiques 2023, i a altres artistes nacionals i internacionals com Asunción Molins o Anna Boghiguian.

En ArtsLibris l’IVAM també mostra alguns dels seus cartells amb peces de l’exposició ‘popular’ o d’obres emblemàtiques de la col·lecció del museu, com ‘Dona davant l’espill’ de Julio González, entre altres.

Així mateix, l’IVAM presentarà dissabte que ve, 9 de març, a les 17.00 hores, les publicacions de dos dels seus últims projectes; així, l’artista Alberto Feijoo i el dissenyador Jaime del Corro presentaran el catàleg de l’exposició ‘Trascity’ del creador alacantí; i Ali Maderuelo i Julia Castelló, comissaris d’‘Art i Context’, presentaran una publicació que reunix les creacions de la primera edició d’este programa d’art jove en el qual van participar Diego Navarro i Darío Alva, Claudia Dyboski, Marina González Guerreiro, Álvaro Porras i M Reme Silvestre.

 

Galeria d'imatges