Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Aigua

La Generalitat expressa la seua decepció per ser “relegada a espectadora” en la revisió de les regles d’explotació del transvasament Tajo-Segura

07/03/2024
  • La directora general de l’Aigua ha participat en la primera reunió per a la revisió de les regles d’explotació del transvasament
  • En la trobada també han intervingut representants del Govern central, Múrcia, Andalusia, Castella-la Manxa i Extremadura

 

La Generalitat ha expressat la seua decepció després de la primera reunió per a la revisió de les regles d’explotació del transvasament Tajo-Segura.
La directora general de l’Aigua de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Sabina Galindo, ha participat en esta trobada juntament amb representants del Govern central, Múrcia, Andalusia, Castella-la Manxa i Extremadura.

La directora general de l’Aigua i el seu homòleg en el Govern de Múrcia, José Sandoval, han coincidit a assenyalar que ara el Govern central “ens ha relegat a ser espectadors en una trobada simbòlica”. Per als dirigents de les dos autonomies era vital “que es creara un marc tècnic i un grup de treball entre totes les parts”.

En compte d’instaurar un marc comú per a donar estabilitat als transvasaments de manera consensuada, en la trobada s’ha comunicat que les demandes particulars han de ser traslladades per part de les comunitats autònomes en els pròxims dies. La decisió final serà presa únicament pel Ministeri de Transició Ecològica.

Des de la Generalitat i el Govern de Múrcia es pretenia que es tingueren en consideració la identificació expressa d’objectius i prioritats per a crear normes duradores que atengueren les inquietuds, les sensibilitats, les singularitats i les demandes dels usuaris del sud-est espanyol.

De la mateixa manera, s’ha lamentat la falta de transparència, una qüestió que es considera vital que tampoc ha sigut tinguda en compte pel fet que no hi haurà un intercanvi continu de dades entre les parts. Les dos autonomies han demandat que es reconsidere el plantejament per a atendre millor les necessitats, una proposta que també ha sigut confirmada per Andalusia, Castella-la Manxa i Extremadura.

 

Talls de veu relacionats

Directora general, Sabina Galindo