Presidència
Falles 2024

La Generalitat rebrà una delegació dels centres valencians en l’exterior durant la setmana de Falles

10/03/2024
La Generalitat rebrà una delegació dels centres valencians en l’exterior durant la setmana de Falles
  • Enguany es desplaçaran a València al voltant de 140 persones procedents de 18 centres valencians en l’exterior
  • El programa d’actes fallers inclou una visita a l’exposició ‘Abraçades en el Port’, una visita a la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, assistència a la mascletà i entrada a l’Exposició del Ninot

 

La Generalitat rebrà una delegació de la xarxa de centres valencians en l’exterior (CEVEX) que visitaran València amb motiu de la celebració de les Falles.
La Direcció General de Transparència i Participació ha preparat un programa especial per als valencians i valencianes que residixen en l’exterior i tornen a València per a viure tota l’emoció de les festes de sant Josep.

El programa d’actes fallers començarà el 13 març amb la visita a l’exposició ‘Abraçades en el Port’ en el Port de València que retrata l’arribada dels valencians i valencianes durant la setmana de Falles entre 1961 i 1972, període en el qual milers d’emigrants valencians a Hispanoamèrica van viatjar a València per a disfrutar de les Falles en els coneguts com a ‘vaixells fallers’. Posteriorment, es desenvoluparà una xarrada col·loqui en la qual participarà la comissària de l’exposició.

El 14 de març faran una visita guiada a la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats i després es traslladaran a l’Ajuntament de València per a assistir a la tradicional mascletà; el 15 de març s’acostaran al Museu de les Ciències per a conéixer l’Exposició del Ninot 2024, i el 17 de març visitaran el Palau de la Generalitat.

Delegació CEVEX

Enguany es desplaçaran fins a València, coincidint amb la setmana festiva, al voltant de 140 de persones procedents de 18 CEVEX, dels quals 10 són d’Espanya i, en concret, de Sevilla, Mallorca, Navarra, Cantàbria, Valladolid, Saragossa, Colònia Forcallano-Catalana (Catalunya), Casa de València de Gavà (Catalunya) Sant Antoni de Portmany (Eivissa) i La Rioja; mentres que els 8 restants procedixen de París, Montpeller (França), Bèlgica, San Juan i Rosario (Argentina), Xile, Florida i Washington (els EUA).

Formen part de la delegació CEVEX 13 falleres majors i 7 falleres majors infantils que participaran en la tradicional ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats el dia 18 de març.

Cal recordar que enguany els CEVEX compten amb una nova línia d’ajudes del Govern Valencià per a subvencionar els viatges dels i les representants dels centres que es desplacen a la Comunitat Valenciana amb motiu de la celebració de les Falles, Fogueres i Magdalena.

En l’actualitat hi ha un total de 42 CEVEX situats a Espanya i en la resta del món, dels quals 14 se situen a Espanya i la resta fora de les nostres fronteres. La funció dels CEVEX és promoure i difondre la llengua, la cultura, el folklore i les tradicions valencianes.

 

Galeria d'imatges