Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Música

L’Institut Valencià de Cultura conclou la programació del circuit Sonora amb Jazzwoman al Paranimf de la Universitat d’Alacant

11/03/2024
L’Institut Valencià de Cultura conclou la programació del circuit Sonora amb Jazzwoman al Paranimf de la Universitat d’Alacant
  • Jazzwoman oferirà un concert el dimecres 13 de març, a les 19.00 hores, al Paranimf de la Universitat d’Alacant
  • L’IVC ha programat 14 concerts de grups i solistes valencians de setembre a març a Guardamar del Segura, Geldo, Castelló de la Plana i Alacant

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) conclou la quinta edició del circuit Sonora, dedicat a la música valenciana, amb un concert de Jazzwoman al Paranimf de la Universitat d’Alacant, que tindrà lloc el dimecres 13 de març, a les 19.00 hores.

JazzWoman és el nom artístic de Carmen Aguado (Aldaia, 1996), una jove rapera valenciana que ha aconseguit situar-se en un lloc de privilegi dins de l’escena del hip hop nacional, gràcies a una energètica i original proposta musical en la qual es combinen lliurement diferents estils i llengües amb un contundent missatge de denúncia social.

El circuit Sonora ha portat per tota la Comunitat Valenciana grups i solistes que van resultar guanyadors o finalistes a l’anterior edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Enguany, Sonora ha continuat amb el format posat en marxa en les anteriors edicions i ha realitzat parades en quatre localitats, amb diferents concerts durant un mes en cada una.

Les capitals culturals valencianes 2023, Guardamar del Segura i Geldo, van acollir al final de setembre i octubre diferents propostes musicals de tots els estils, des de música familiar fins a jazz, rock o cançó d’autor, amb un format de festival on en un sol dia es van succeir diferents espectacles.

Al gener i febrer, Sonora va arribar a Castelló de la Plana amb concerts a l’Auditori i el Museu de Belles Arts, un espai que es va incorporar l’any passat a la programació de Sonora i que ha tingut una molt bona acollida.

El circuit ha conclòs al març a Alacant amb dos espais de celebració: el Teatre Arniches i el Paranimf de la Universitat d’Alacant.

Els artistes que han format part d’esta tercera edició de Sonora són Nacho Casado, Smoking Souls, Dani Miquel, Noèlia Llorens ‘Titana’, Sedajazz, Screaming Pillows, Marala, Ciudad Jara, Identidade, Clara Andrés, Ales Cesarini, Xavi Sarrià i Jazzwoman.

En esta edició, la imatge gràfica, que apel·la a la transició de l’hivern a la primavera representada per l’evolució d’unes flors, ha sigut dissenyada per l’estudi Sur+Sur, amb il·lustracions d’Àfrica Pitarch, i l’espot del circuit és de Tresdeu Media.

Tota la programació de Sonora es pot consultar ací, on també es poden comprar les entrades, que o bé són gratuïtes o tenen un preu simbòlic de 3 a 6 euros.

 

Galeria d'imatges