Justícia i Interior

El Consell prorroga la col·laboració amb el CGPJ per a l’accés remot als expedients electrònics dels jutjats i tribunals

12/03/2024
  • L’acord, que suposa una pròrroga de quatre anys, estarà vigent fins a juliol de 2028
  • L’accés remot als expedients electrònics judicials permet millorar la prestació del servici públic de justícia

 

El Consell ha prorrogat la vigència del conveni entre la Generalitat i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per a facilitar l’accés remot del Servici d’Inspecció d’este òrgan als expedients judicials electrònics dels jutjats i tribunals amb seu a la Comunitat Valenciana.

El conveni articula el procediment perquè la Inspecció Delegada i els lletrats i lletrades del Servici d’Inspecció accedisquen de manera remota des dels seus propis terminals informàtics als expedients judicials i llibres electrònics dels jutjats i tribunals que tenen la seua seu en el territori de la Comunitat Valenciana.

Amb este accés remot es perseguix el desenvolupament més àgil, eficaç i eficient de les funcions inspectores i d’atenció a la ciutadania per a la prestació del servici públic de justícia.

L’acord inicial, subscrit el juliol de 2020 s’ha renovat en diverses ocasions. La nova pròrroga de quatre anys permetrà mantindre la seua vigència fins al mes de juliol de 2028.