Justícia i Interior

La Conselleria de Justícia participa en la reunió anual de l’Equip d’Avaluació i Assessorament en Incendis Forestals

12/03/2024
La Conselleria de Justícia participa en la reunió anual de l’Equip d’Avaluació i Assessorament en Incendis Forestals
  • La Unitat d’Anàlisi i Prevenció d’Incendis de la Generalitat forma part de l’equip d’avaluació i assessorament FAST del Mecanisme de Protecció Civil de la Unió Europea

La Conselleria de Justícia i Interior ha participat en la reunió anual de l’Equip d’Avaluació i Assessorament en Incendis Forestals (FAST) a través de la Unitat d’Anàlisi i Prevenció d’Incendis de la Generalitat.

Sis tècnics d’esta unitat han assistit a la reunió amb la resta dels components de l’equip nacional d’experts en diferents aspectes dels incendis forestals, coordinats pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic. Es tracta d’un equip que pot ser desplegat en emergències a petició d’una administració autonòmica o del Mecanisme Europeu de Protecció Civil (UCPM) de la Comissió Europea, a petició d’algun dels països membres o països tercers.

L’aportació de la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals a este mòdul FAST es concreta en tasques de planificació, gestió, anàlisi d’incendis, meteorologia, o operacions. Els professionals de la Unitat Tècnica han participat en diversos exercicis, missions de suport i assessorament en incendis forestals en els últims anys i en diferents països.

En esta reunió anual, els tècnics de la Generalitat han rebut coneixements de la resta de membres del grup FAST i han compartit les seues experiències i intervencions recents tant a Grècia, a Xile com al Canadà. A més, en esta sessió s’han informat de futures i possibles col·laboracions amb Itàlia i França.

 

Galeria d'imatges