Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Ajudes

Ivace+i gestionarà 24 milions d’euros en subvencions del bo social tèrmic de 2023

13/03/2024
  • El DOGV publica la resolució que regula la concessió d’estes ajudes dirigides a 188.011 consumidors vulnerables
  • Les persones beneficiàries i l’import corresponent es poden consultar en la web d’Ivace+i

Ivace+i, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, gestionarà 24,18 milions d’euros en subvencions del bo social tèrmic corresponents a l’exercici 2023.

Així es recull en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), que ha publicat este dimecres la resolució de concessió directa d’ajudes destinades a pal·liar la pobresa energètica en consumidors vulnerables en el marc del programa ‘Bo social tèrmic’ de 2023, en concret a aquelles persones que amb data 31 de desembre de 2022 tenien la condició de beneficiàries del bo social d’electricitat, segons la informació facilitada per les comercialitzadores.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, i presidenta de l’Ivace+i, Nuria Montes, ha destacat “la sensibilitat i protecció del Consell cap als consumidors vulnerables mitjançant la gestió i pagament d’estes ajudes que estan contribuint al benestar de les persones més necessitades”.

Consulta beneficiaris

El DOGV recull també l’enllaç mitjançant el qual totes aquelles persones que consideren que poden ser beneficiàries del bo social tèrmic de 2023 podran consultar si ho són i quin és l’import que els correspon, i que ja es troba disponible en la pàgina web d’Ivace+i.

Els consumidors beneficiaris podran renunciar al cobrament de la subvenció fins a la data límit 15 de maig de 2024, i per a fer-ho han de comunicar la seua decisió a través d’algun dels mitjans següents: correu electrònic, enviant annexada la documentació a l’adreça següent: bonosocialtermico.ivace@ivace.gva.es; a través de carta dirigida a l’Ivace, o bé mitjançant la bústia digital, presentant la documentació en qualsevol oficina de correus digitalitzada.

Cal recordar que la quantia que ha de percebre cada persona beneficiària es determinarà atenent el seu grau de vulnerabilitat, així com la zona climàtica on es troba l’habitatge.

El pagament de les ajudes s’entregarà d’una sola vegada i es farà mitjançant transferència al corresponent compte bancari de les persones beneficiàries que hagen facilitat els comercialitzadors de referència del mercat elèctric.

Ivace+i organisme gestor

El ‘Bo social tèrmic’ és un programa de concessió directa d’ajudes destinades a pal·liar la pobresa energètica en persones consumidores vulnerables, quant a energia destinada a usos tèrmics, com per exemple calefacció, aigua calenta sanitària o cuina que des de 2020 tramiten les comunitats autònomes que prèviament hagen sol·licitat els fons al Govern central.

Ivace+i és l’organisme responsable de la tramitació i pagament anual d’estes subvencions que tenen 171.539 beneficiaris en l’exercici 2020, 161.457 en 2021, 173.147 en 2022 i 188.011 en 2023.