Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Transport públic

Metrovalencia incorpora 120 agents d’estacions nous per a reforçar el servici d’atenció al client durant Falles

17/03/2024
Reforç seguretat en Falles
  • El personal temporal realitzarà labors d’informació i atenció als usuaris a les estacions i parades
  • Els vigilants de seguretat incrementaran en un centenar els seus efectius respecte d’una jornada normal, amb 27.000 hores regulars i especials

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha anat incorporat progressivament, des del primer cap de setmana de Falles, 120 agents d’estació nous per a prestar servici en la xarxa de Metrovalencia durant la celebració de les festes josefines.

Este personal, amb contractes temporals, ha sigut seleccionat de la borsa de treball d’Atenció al Client de l’empresa pública, després de superar les proves competencials pertinents. Dels 120 nous treballadors, se n’han destinat 80 a les línies de metro (L1, L2, L3, L5, L7 i L9) i 40 a les de tramvia (4, 6, 8 i 10).

Els agents d’estacions van iniciar el curs de formació a la fi de febrer, en el qual se’ls va informar sobre les particularitats de les tasques a realitzar en estos dies, i ja estan desenvolupant les seues tasques en els seus llocs de treball.

Amb estes contractacions temporals, FGV reforça el servici d’atenció al client que presta estos dies, davant de l’augment de l’afluència d’usuaris prevista a les estacions de metro i les parades de tramvia.

En torns de matí, vesprada o nit, els 120 contractats realitzen labors d’informació i atenció al client en estacions, preferentment als vestíbuls, i si és necessari a les andanes, tant en els servicis ordinaris com els extraordinaris que l’empresa pública programa per a les Falles en els dies assenyalats.

Reforços en seguretat

D’altra banda, FGV ha incrementat en un centenar els seus efectius de vigilants de seguretat durant els principals dies de Falles i els dos caps de setmana anteriors respecte d’una jornada laboral ordinària.

En concret, s’han programat 18.776 hores regulars i 8.942 hores especials que faran en total 27.718 hores de vigilància perquè els servicis planificats durant les Falles es desenvolupen amb la màxima normalitat possible, tant en el metro com en el tramvia.

L’empresa pública ha tingut en compte les previsions existents este any d’una gran afluència d’usuaris en Metrovalencia i ha obrat en conseqüència, planificant el desplegament de vigilància més gran de la història per a un període de Falles.

Els reforços mencionats han sigut distribuïts del 2 al 20 de març, posant l’accent principalment en els dies, les franges horàries i els actes més importants de les Falles, com ara mascletades, ofrena i castells de focs artificials, segons les necessitats que calga per al servici a cada moment.

A més de l’esforç de personal realitzat per FGV, es comptarà amb el suport de diferents cossos i forces de seguretat de l’estat i es durà a terme la coordinació entre els diversos dispositius de cada entitat o institució, com es fa tots els anys, perquè les Falles se celebren dins de l’ambient més segur possible.

Així mateix, la plantilla de neteja dels trens i les estacions també s’ha vist incrementada perquè el servici durant les Falles siga el millor possible.

Galeria d'imatges