Presidència
Falles 2024

La delegació de valencians i valencianes procedents dels centres valencians en l’exterior visita l’exposició ‘Abraçades en el port’

13/03/2024
La delegació de valencians i valencianes procedents dels centres valencians en l’exterior visita l’exposició ‘Abraçades en el port’
  • El director general de Participació acompanya la delegació i participa en la xarrada ‘Vaixells fallers’ que arreplega l’exposició en homenatge als emigrants valencians

La delegació de valencians i valencianes procedents dels centres valencians en l’exterior (CEVEX) ha fet una visita a l’exposició ‘Abraçades en el port’, acompanyats pel director general de Transparència i Participació, José Tárrega.

Amb esta visita comença el programa especial d’actes, programats des de la Secretaria Autonòmica de Transparència i Relacions Institucionals de Presidència, per als valencians i valencianes que residixen en l’exterior i tornen a València per a viure tota l’emoció de les Falles.

L’exposició fotogràfica, situada en la coberta 2 del port de València, es pot visitar fins al pròxim dia 24 de març de manera gratuïta. ‘Abraçades en el port’ retrata l’arribada dels valencians i valencianes durant la setmana de Falles entre els anys 1961 i 1972, període en el qual milers d’emigrants valencians a Hispanoamèrica van viatjar a València per a gaudir de les Falles en els coneguts com a ‘vaixells fallers’.

En finalitzar el recorregut s’ha celebrat una xarrada entorn dels vaixells fallers, en la qual han participat José Tárrega; la comissària de l’exposició, Ester Medán, i el responsable de l’arxiu fotogràfic, Luis Vidal, junt amb els centres valencians de San Juan (l’Argentina), Xile i Montevideo (l’Uruguai).

El programa d’actes continuarà este dijous, 14 de març, amb una visita guiada a la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats. Posteriorment, es desplaçaran a l’ajuntament de València per a assistir a la tradicional mascletada; el 15 de març s’acostaran al Museu de les Ciències per a conéixer l’Exposició del Ninot 2024, i el 17 de març visitaran el Palau de la Generalitat.

Galeria d'imatges