Justícia i Interior
Incendi de Campanar

Justícia promou un protocol per a facilitar la recuperació de documentació del Registre Civil als damnificats per l’incendi de Campanar

13/03/2024
  • Se’ls facilitarà el duplicat del llibre de família i la resta dels certificats que sol·liciten, i l’atenció presencial es farà sense cita prèvia
  • El protocol d’actuació s’ha acordat després d’una reunió mantinguda amb membres de la Direcció General de Seguretat Jurídica i Fe Pública i de l’Oficina General del Registre Civil de València

 

La Conselleria de Justícia i Interior ha promogut un protocol d’actuació per a facilitar i garantir la recuperació dels llibres de família i fets inscriptibles en el Registre Civil als damnificats per l’incendi de l’edifici del barri de Campanar de València, ocorregut del passat 22 de febrer.

Així s’ha acordat després d’una reunió mantinguda amb membres de la Direcció General de Seguretat Jurídica i Fe Pública i de l’Oficina General del Registre Civil de València, amb l’objectiu d’ajudar els afectats a obtindre la documentació que han perdut a conseqüència del sinistre.

A través d’este protocol s’ha adoptat com a mesura excepcional, i per a agilitzar els tràmits que cal seguir, que se’ls facilitarà, en el cas que siga necessari, un duplicat del llibre de família, així com la resta dels certificats que sol·liciten.

Una altra de les mesures excepcionals, inclosa en este protocol, és que l’atenció es podrà fer de manera presencial sense necessitat de cita prèvia. Els damnificats hauran de dirigir-se a l’Oficina General del Registre Civil de la Ciutat de la Justícia de València, on se’ls atendrà al més prompte possible.

Altres mesures addicionals

A més del protocol per a la recuperació de documents del Registre Civil, la Conselleria de Justícia i Interior ha sol·licitat una provisió extraordinària de pressupost per a dotar el jutge instructor de més funcionaris perquè puguen atendre tots els damnificats en esta causa, que serà una macrocausa, perquè d’esta es derivaran moltes peces de responsabilitat civil.

A petició del jutge d’instrucció, la Conselleria de Justícia també dotarà d’un espai físic independent perquè els centenars de perjudicats implicats en este procediment puguen dirigir-se als funcionaris encarregats sense haver d’entrar a la Ciutat de la Justícia.

L’espai que s’ha pactat amb el jutge degà i amb el jutge instructor és on es troben actualment les oficines electorals, que tenen una entrada diferent de la principal, i a este espai se’l dotarà dels mitjans materials necessaris perquè els funcionaris puguen desenvolupar el seu treball.

A més, es dotarà també la Fiscalia d’un funcionari de reforç més a conseqüència de l’increment de treball que es preveu per la causa de l’incendi.