Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Projecte Tech FabLab

El director general d’Innovació reafirma a La Rioja el compromís del Govern Valencià amb la transformació digital de tot el territori

14/03/2024
El director general d’Innovació reafirma a La Rioja el compromís del Govern Valencià amb la transformació digital de tot el territori
  • Juan José Cortés: “Esta iniciativa permetrà donar suport a projectes tractors, en fomentar l’intercanvi de coneixement i multiplicar les oportunitats de cada regió”
  • La Comunitat compartix les seues principals mesures per a impulsar l’ecosistema emprenedor innovador

El director general d’Innovació, Juan José Cortés, ha participat a La Rioja en la presentació del projecte d’emprenedoria digital Tech FabLab, on ha reiterat el “compromís ferm del Govern Valencià amb l’impuls de la transformació digital en tot el territori”.

La Generalitat, a través de la Conselleria d’Innovació, participa en esta “iniciativa emblemàtica que permetrà donar suport a projectes tractors, en fomentar l’intercanvi de coneixement i multiplicar les oportunitats de cada regió” ha assenyalat Cortesa.

En el projecte Tech FabLab participen sis comunitats autònomes, La Rioja, Comunitat Valenciana, Aragó, Navarra, Cantàbria i Catalunya, i està liderat per l’Agència de Desenvolupament Econòmic de La Rioja (ADER) amb l’objectiu de crear una xarxa interconnectada de col·laboració i comunicació entre empreses que els permeta desenvolupar processos de transformació digital, adaptar-se a la indústria 4.0 i al model de fàbrica intel·ligent mitjançant l’aplicació de la intel·ligència artificial i de les tecnologies habilitadores.

Durant la seua intervenció, el director general d’Innovació ha assenyalat que “l’aposta per la transformació digital ha de centrar-se a aconseguir resultats orientats al desenvolupament econòmic, la sostenibilitat i una gestió eficient”.

“Per a això -ha afegit- la innovació, la investigació tecnològica i tindre un ecosistema hiperconnectat són essencials per a aconseguir eixos canvis que ajuden a generar nous coneixements, productes i servicis”.

La Conselleria d’Innovació ha presentat a La Rioja les principals línies en les quals està treballant per a enfortir l’ecosistema d’emprenedoria en innovació de la Comunitat Valenciana i impulsar el seu dinamisme.

En este sentit, Juan José Cortés ha assenyalat que des del Govern Valencià, “l’eix central d’estes actuacions” implica assessorar i acompanyar en matèria tecnològica les empreses en les seues fases inicials, fomentant el seu escalat (startups) i el creixement dels seus projectes (scaleups). I d’altra banda, per a afavorir la generació de noves spin off així com de nous projectes empresarials.

El programa TechFablab, està cofinançat amb fons europeus del Pla de recuperació, transformació i resiliència i fons propis de les autonomies participants.

 

Galeria d'imatges