Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Mobilitat

La Generalitat ultima el Programa de seguretat viària 2024-2025, que incidix en la millora del disseny i el manteniment de carreteres per a reduir la sinistralitat

13/03/2024
  • La directora d’Infraestructures ha destacat que “cal continuar treballant cap a l’objectiu final de la visió zero, perquè mentres hi haja pèrdua de vides humanes no ens podem donar per satisfets”

La Generalitat ultima el Programa de seguretat viària 2024-2025, que incidix en la millora del disseny i el manteniment de carreteres per a reduir la sinistralitat, tal com ha afirmat la directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, M. José Martínez Ruzafa, durant la Comissió de Trànsit i Seguretat Viària de la Comunitat Valenciana.

En esta línia, Martínez Ruzafa ha destacat que este programa es fonamenta en el concepte de “sistema segur, que assumix que les persones cometen errors i són vulnerables, però un millor disseny i manteniment de la infraestructura viària, entre altres factors, pot reduir l’impacte dels sinistres i minimitzar les seues conseqüències”.

A més, la directora general d’Infraestructures ha destacat la necessitat de “reduir a zero el nombre de víctimes i ferits greus de sinistres viaris” i hi ha afegit que “cal continuar treballant cap a l’objectiu final de la visió zero, perquè mentres hi haja pèrdua de vides humanes, no ens podem donar per satisfets”.

La reunió, celebrada en la Delegació del Govern, s’ha centrat en l’anàlisi de les principals xifres de sinistralitat viària de l’any 2023 a la Comunitat Valenciana, així com el seguiment de les actuacions en matèria de seguretat viària dutes a terme pels diversos membres components de la Comissió.

L’any 2023, en les carreteres de titularitat de la Generalitat, hi van morir 25 persones i van resultar ferides greus un total de 166 persones, enfront de les 31 mortes i les 114 ferides greus de 2022.

Les xifres de persones mortes i ferides greus en la xarxa de titularitat de la Generalitat mantenen el ritme descendent dels últims anys, “però no s’ha de ser conformista, ja que les xifres actuals poden tindre variacions substancials davant d’incidents o situacions extraordinàries”, ha remarcat Martínez Ruzafa.

Comissió de seguiment

La Comissió de Trànsit i Seguretat Viària de la Comunitat Valenciana està integrada en el Consell Superior de Trànsit, Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible, òrgan de consulta i participació per a l’impuls i la millora del trànsit, la seguretat viària i la mobilitat sostenible, així com per a promoure la concertació de les diverses administracions públiques i entitats que desenvolupen activitats en estos àmbits.