Presidència
Falles 2024

La delegació dels centres valencians en l’exterior visita la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats

14/03/2024
La delegació dels centres valencians en l’exterior visita la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats
  • Els valencians i valencianes també han assistit a la recepció de l’alcaldessa de València i a la tradicional mascletà juntament amb les falleres majors de València

La delegació dels centres valencians en l’exterior (CEVEX) que es troba a València estos dies amb motiu de les Falles ha fet una visita a la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, acompanyada pel director general de Transparència i Participació, José Tárrega.

Les 13 falleres majors i 7 falleres majors infantils procedents dels centres en l’exterior han fet una ofrena floral a la Mare de Déu dels Desemparats.

Posteriorment, s’han desplaçat a l’Ajuntament de València, on els ha rebuts l’alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, per a assistir a la tradicional mascletà juntament amb les falleres majors de València.

Estes visites s’emmarquen en el programa especial d’actes, programats des de la Secretaria Autonòmica de Transparència i Relacions Institucionals de Presidència, per als valencians i valencianes que residixen en l’exterior i tornen a València per a viure tota l’emoció de les Falles.

L’agenda continuarà demà 15 de març amb una visita al Museu de les Ciències per a conéixer l’Exposició del Ninot 2024 i el 17 de març, jornada en la qual es desplaçaran al Palau de la Generalitat.

Enguany han viatjat fins a València, coincidint amb la setmana gran, al voltant de 140 de persones procedents de 18 CEVEX, dels quals 10 són d’Espanya i, en concret, de Sevilla, Mallorca, Navarra, Cantàbria, Valladolid, Saragossa, Colònia Forcallano-Catalana (Catalunya), Casa de València de Gavà (Catalunya) Sant Antoni de Portmany (Eivissa) i La Rioja; mentres que els 8 restants procedixen de París, Montpeller (França), Bèlgica, San Juan i Rosario (Argentina), Xile, Florida i Washington (els EUA).

 

Galeria d'imatges