Justícia i Interior

Justícia instal·la 167 panells solars fotovoltaics per a autoconsum de la seu judicial de Benidorm

19/03/2024
Justícia instal·la 167 panells solars fotovoltaics per a autoconsum de la seu judicial de Benidorm
  • Els panells, amb una potència total de 540 Wp subministraran el 15 % del consum de l’edifici
  • Estes obres estan subvencionades per fons europeus NEXT GENERATION tramitades a través de l’IVACE
  • En 2024, la Conselleria de Justícia té previst invertir 3.552.880 milions d’euros destinats a actuacions d’eficiència energètica en seus judicials

 

La Conselleria de Justícia i Interior ha finalitzat les obres corresponents a la instal·lació solar fotovoltaica per a autoconsum en la coberta de la seu judicial de Benidorm consistent en la instal·lació de 167 panells fotovoltaics de 540 Wp per un import total de 77.977,24 euros (IVA inclòs).

Es preveu que els panells instal·lats seran capaços de subministrar el 15 % del consum de l’edifici. En les hores del dia de producció solar, l’energia elèctrica generada pels panells fotovoltaiques suplirà part de l’energia del subministrament elèctric convencional i, com amb este sistema s’aprofita la major part de l’energia generada per a autoconsum, a penes hi ha excedents.

Esta actuació, igual que la resta de les instal·lacions fotovoltaiques realitzades des de 2021 per la Conselleria de Justícia i Interior, serà cofinançada per la Unió Europea a través del Fons NextGenerationEU i el Pla de recuperació, transformació i resiliència, gestionat per l’IVACE, on s’obté una ajuda pròxima al 62 % del total de la inversió realitzada.

Així mateix, des de la Conselleria de Justícia i Interior s’ha previst una inversió de 3.552.880 euros l’any 2024 per a actuacions destinades a l’eficiència energètica dels edificis de Justícia, que comprén intervencions per a la millora de les instal·lacions, la incorporació de sistemes de gestió per al control de les instal·lacions, la instal·lació de plantes fotovoltaiques i la millora de les envolupants tèrmiques dels edificis.

A més, la Conselleria que dirigix Elisa Núñez té previst per al present exercici de 2024 invertir quasi 100 milions d’euros, en concret 96,32 milions d’euros, en 72 infraestructures judicials de la Comunitat Valenciana. Això suposa un increment del 31,23 %, en actuacions destinades a rehabilitació integral dels immobles judicials existents quan les necessitats poden resoldre’s sense necessitat d’un canvi d’emplaçament; la construcció de noves seus i l’ampliació de les existents quan això siga possible.

 

 

Galeria d'imatges