Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Programació cultural

L’IVC posa a la venda els abonaments de primavera del Teatre Principal i Auditori de Castelló

15/03/2024
L’IVC posa a la venda els abonaments de primavera del Teatre Principal i Auditori de Castelló
  • Malena Alterio, Aitana Sanchez Gijón, Pablo Rivero i clàssics com La Regenta o La importancia de llamarse Ernesto, en la programació del Teatre Principal de Castelló
  • Maria João Pires, Franz Schubert Filharmonia, Trondheim Soloits o l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i el Cor de la Generalitat formen part de l’abonament de primavera de l’Auditori de Castelló

 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), posa a la venda els nous abonaments culturals per al Teatre Principal i Auditori de Castelló corresponents al segon trimestre de 2024.

Els abonaments culturals de primavera, que permeten disfrutar dels espectacles de pagament a preus reduïts, oferixen una programació de qualitat en els dos recintes de la ciutat de Castelló de la Plana.

En concret, la programació prevista al Teatre Principal de Castelló per al període d’abril a juny inclou huit grans obres de companyies professionals. Així, reconegudes estreles xafaran l’escenari del Principal durant el trimestre com Malena Alterio que es posa al capdavant de Los amigos de ellos dos o Aitana Sánchez Gijón en el paper protagonista de La madre.

El mes d’abril s’estrena amb la divertida comèdia Hoy no estrenamos de L’Om Imprebís. Cal destacar també la presència d’intèrprets com Silvia Marsó, Pablo Rivero o David Verdaguer, el recentment guardonat amb un Goya per la seua interpretació en Saben aquell, que arribarà com a part de l’elenc de l’obra Elling.

Per l’escenari del Principal passaran també grans clàssics com La importancia de llamarse Ernesto d’Oscar Wilde; o l’adaptació de La Regenta de Leopoldo Alas Clarín, dirigida per Helena Pimenta. A més, projectes d’altres grans directors com Los gestos de Pablo Messiez o Casares-Camus: Una historia de amor de Mario Gas, formen part de la programació de primavera del Principal de Castelló.

L’abonament general del Teatre Principal de Castelló, amb els huit espectacles, pot adquirir-se des d’este divendres a un preu que va des dels 30 als 100 euros, en funció de la butaca triada. També hi ha un abonament reduït, amb 4 espectacles, a un preu de 50 euros.

La renovació dels abonaments per al segon trimestre de 2024 començarà el pròxim 20 de març i les persones que vulguen abonar-se per primera vegada podran fer-ho des del dia 28. Les entrades soltes estaran disponibles des del 3 d’abril. Poden adquirir-se en taquilla o en la web.

D’abril a juliol, 9 grans concerts de clàssica a l’Auditori

La gran oferta de música clàssica de l’Auditori de Castelló per al segon trimestre de 2024 oferix 9 concerts integrats en l’abonament de primavera.

La presència de grans músics i orquestres internacionals confirmen l’excel·lent reputació de l’Auditori en el circuit de les grans sales del país. El 24 de maig, la consagrada pianista Maria João Pires visitarà Castelló de la Plana amb la companyia d’Ignasi Cambra amb un programa compost per obres de Mozart i Schubert.

La participació de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, amb les direccions de Mikko Franck i Vasily Petrenko, és també un dels atractius del trimestre. A més, en esta ocasió, l’OCV estarà acompanyada pel Cor de la Generalitat en un concert, el 15 de juny, protagonitzat per la Simfonia núm. 9 en re menor, Op. 125 ‘Coral’ de Beethoven.

La programació d’abonament s’inicia, el 6 d’abril, amb la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana que, també tancarà el trimestre, amb un concert acompanyat pel Cor de la Generalitat.

El conjunt de cambra Trondheim Soloists amb les populars Quatre estacions de Vivaldi, posaran també la nota internacional a l’abonament d’este esperat trimestre.

El programa es completa amb la Franz Schubert Filharmonia o l’aclamat Duo Cassadó. Per la seua part, l’Orquestra Simfònica de Castelló, dirigida per Pablo Marqués, interpretaran la Simfonia núm. 5 de Mahler.

La renovació d’abonaments de l’Auditori de Castelló s’inicia el 20 de març amb preus des dels 30 euros fins als 115 euros. Els nous abonats podran fer-ho des del 28 de març i les entrades soltes per als espectacles estaran disponibles des del 3 d’abril. Més informació en taquilles i ací.

 

Galeria d'imatges