Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Música

Cultura presenta l’Orchestre de l’Opéra Royal de Versailles amb el sopranista Samuel Mariño a l’Auditori de Castelló

18/03/2024
Cultura presenta l’Orchestre de l’Opéra Royal de Versailles amb el sopranista Samuel Mariño a l’Auditori de Castelló
  • El programa està compost per obres de Vivaldi, Händel, Scarlatti o Willibald Gluck
  • L’orquestra estarà acompanyada pel sopranista veneçolà Samuel Mariño, una de les veus més reconegudes internacionalment

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta a l’Auditori de Castelló el dimarts 19 de març, a les 19.30 hores, el concert de l’Orchestre de l’Opéra Royal de Versailles, amb el sopranista Samuel Mariño.

El concert, que forma part de l’abonament d’hivern, és un dels més esperats del trimestre en rebre una orquestra internacional i una veu, la de Mariño, que està sorprenent la crítica especialitzada.

En el programa del concert destaquen peces de Vivaldi com el Concert en Do menor RV 120; Arminio HWV 36: ‘Quella fiamma’ de Friedrich Händel; Marc’Antonio e Cleopatra: ‘Morte col fiero aspetto’ d’Adolf Hasse, i d’altres grans compositors com Scarlatti, Gluck o Franz Biber.

Són totes composicions en les quals destacarà la interpretació del sopranista veneçolà Samuel Mariño; la musicalitat natural i el talent vocal únic de l’artista han assentat les bases d’una carrera que li permet explorar una àmplia gamma de rols operístics en el repertori barroc i clàssic.

La seua veu és apreciada com una de les més sorprenents de la lírica i una de les poques veus masculines catalogada com de soprano. Mariño és capaç d’aconseguir tons associats al gènere femení a través del falset.

L’Orchestre de l’Opéra Royal de Versailles acull fins a cent representacions per temporada musical acompanyada de grans noms i intèrprets internacionals. Especialment destacat és el seu repertori barroc i romàntic. La presència de l’orquestra és habitual en els grans escenaris internacionals i festivals de tot del món.

Les entrades per a este concert, que tenen un preu d’entre 10 i 20 euros, poden adquirir-se en taquilla o ací.

 

Galeria d'imatges