Sanitat

Sanitat firma l’acord de condicions laborals del personal que s’ha d’extingir de Torrevieja

14/03/2024
Sanitat firma l’acord de condicions laborals del personal que s’ha d’extingir de Torrevieja
  • Marciano Gómez assenyala que la Conselleria treballa en un marc normatiu “per a equiparar els règims jurídics dels treballadors de la sanitat pública i evitar que hi haja professionals de primera i de segona”

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, i els representants del Comité d’Empresa del personal laboral subrogat del Departament de Salut de Torrevieja han subscrit un acord de condicions de treball del personal laboral que s’ha d’extingir del departament. Este pacte regirà les condicions de treball d’este col·lectiu de professionals fins al 31 de desembre de 2024 o fins a la firma del nou conveni col·lectiu.

Sobre este tema, Marciano Gómez s’ha mostrat satisfet amb l’acord aconseguit per a millorar les condicions laborals d’uns professionals que van passar a dependre directament de la Conselleria l’octubre de 2021 després de la finalització del contracte de concessió del departament sanitari. El conseller ha recordat que l’objectiu de Sanitat és “equiparar els règims jurídics dels treballadors de la sanitat pública per a evitar que hi haja professionals de primera i de segona”.

Este pacte preveu diferents beneficis laborals, com una reducció en la jornada màxima anual efectiva o millores en les retribucions per la realització de jornada complementària de guàrdia, entre altres mesures. A més, incorpora el compromís de continuar amb les negociacions per a subscriure el nou conveni col·lectiu.

En concret, i com ha recordat el conseller, “el maig de 2023, els anteriors responsables de la Conselleria i els representants dels treballadors van pactar un conjunt de mesures d’aplicació entre 2023 i 2028. No obstant això, aquell acord va quedar en un mer gest, ja que no es va executar la seua posterior tramitació formal i no tenia l’informe preceptiu de la conselleria competent en matèria d’Hisenda”.

A pesar d’això, ha detallat Marciano Gómez, “hem considerat oportú formalitzar un acord acomplint esta vegada tots els requisits formals per a la seua validesa, i sense perjuí de la seua integració formal en el contingut del futur conveni”.

El conseller ha assenyalat que la intenció de la Conselleria de Sanitat és que tots els treballadors de la sanitat valenciana tinguen els mateixos drets i condicions laborals, i per a això “es treballarà en un marc normatiu que ens permeta posar orde i unificar criteris per a equiparar els règims jurídics en els diferents departaments de salut” ha indicat.

Segons ha explicat, “som una comunitat autònoma en la qual el sistema sanitari està integrat per personal funcionari, estatutari i laboral, i en el cas de Torrevieja, a més hi ha personal laboral que cal extingir”. Per això, “el nostre compromís és crear el marc normatiu específic que garantisca les mateixes condicions a tots els treballadors” ha insistit.

Segons ha indicat el conseller, “en arribar a la Conselleria de Sanitat ens hem trobat amb uns acords, que es van fer durant la passada legislatura, sense disponibilitat pressupostària. De fet, hi ha un informe de l’Advocacia de la Generalitat que els declara nuls de ple dret”.

Per tant “hem d’establir el marc normatiu adequat i una dotació pressupostària real que garantisca tant els drets laborals dels treballadors com la qualitat assistencial que mereixen els pacients. El nostre objectiu és que el que acordem es complisca, i que cada pas que donem siga ferm per a no generar falses expectatives laborals i econòmiques als treballadors”, ha insistit.

 

Galeria d'imatges