Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

Les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia estaran tancades durant les ‘mascletaes’ del 16 al 19 de març per a evitar aglomeracions

15/03/2024
Entrada de l'estació de Xàtiva
  • De 12.30 a 14.30 hores es recomana optar per parades alternatives com Alameda, Plaça Espanya, Bailén o Àngel Guimerà
  • Circularan trens de reforç entre Bailén i Torrent durant el tancament per a agilitzar el recorregut cap a Alameda i reforçar els trajectes a Bailén

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) tancarà temporalment l’accés a les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia durant la disparada de les mascletaes dels principals dies festius de Falles, del 16 al 19 de març, seguint les recomanacions realitzades per la Junta de Seguretat de la Subdelegació del Govern.

L’horari de tancament serà de 12.30 a 14.30 hores i l’objectiu és evitar aglomeracions que suposen qualsevol tipus de risc per a la ciutadania i visitants que es concentren per milers en el centre de València per a disfrutar de les tradicionals mascletaes.

En este sentit, cal destacar que en anys passats en algunes dates concretes, la multitud congregada en els limítrofs de l’estació del Nord d’Adif feia impossible l’eixida de les persones usuàries per les diferents boques de metro de l’estació de Xàtiva, i es produïen  els molestos problemes derivats de l’aglomeració de persones.

Metrovalencia recomana als seus clients i clientes que utilitzen estacions alternatives (Alameda, Plaça Espanya, Bailén o Àngel Guimerà, segons els casos) per a eixos dies, s’informen de les mateixes a través de la web www.metrovalencia.es i xarxes socials i seguisquen en tot moment les indicacions de megafonia, teleindicadors i del personal d’FGV distribuïts per la xarxa.

En el cas de les persones de mobilitat reduïda (PMR), la recomanació és que els seus desplaçaments es facen abans i després de l’horari de tancament de les dos principals estacions de la xarxa, amb la finalitat d’evitar l’habitual concentració de passatgers que se sol produir durant les mascletaes.

Els dies de tancament de Xàtiva i Colón, durant les mascletaes, circularan trens addicionals entre Bailén i Torrent, a fi d’agilitzar el recorregut cap a Alameda dels metros que no pararan en Colón per motiu del tancament i per a reforçar els trajectes a Bailén.

Castell de focs artificials

Respecte als castells de focs artificials, pel fet que enguany es dispararan des de la Ciutat de les Arts i de les Ciències i no en el vell llit del Túria, com en ocasions anteriors, l’estació d’Alameda estarà oberta durant tota la nit.

La millor opció per a desplaçar-se fins al lloc més pròxim i disfrutar dels focs artificials és agafar el tramvia, en concret la línia 10 (Alacant-Natzaret), fins a la parada de Ciutat Arts i Ciències Justícia.

 

Galeria d'imatges