Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Educació posa en marxa Biblioedu, la xarxa valenciana de biblioteques escolars en línia

18/03/2024
Educació posa en marxa Biblioedu, la xarxa valenciana de biblioteques escolars en línia
  • Els tres objectius fonamentals de Biblioedu són la sostenibilitat, la ubiqüitat i la col·laboració

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha posat en marxa el portal Biblioedu, la xarxa valenciana de biblioteques escolars en línia. Esta iniciativa naix amb la finalitat d’impulsar la transformació digital de les biblioteques dels centres educatius de la Comunitat Valenciana.

Esta iniciativa, impulsada per la Subdirecció General d’Informàtica per a Educació i Innovació, juntament amb el Servici d’Informàtica per als Centres Educatius, representa un avanç en el mode en què els estudiants, els docents i els no docents interactuen amb el catàleg de la seua biblioteca escolar.

Els tres objectius fonamentals de Biblioedu són la sostenibilitat, la ubiqüitat i la col·laboració. Per a aconseguir el primer objectiu s’ha eliminat el servidor, que fins ara s’enviava com a dotació de biblioteca, i s’ha traslladat a un servidor en núvol de la Conselleria. D’esta manera s’aconseguix reduir les despeses, les emissions de CO₂ i el consum d’energia.

El segon objectiu és la ubiqüitat i es pretén que la gestió i la consulta del catàleg en línia siguen més accessibles per a poder oferir els servicis de Biblioedu en qualsevol moment i lloc amb diversos dispositius informàtics com ara la tauleta, l’ordinador o el mòbil.

El tercer objectiu és facilitar la col·laboració entre els tècnics, els centres educatius i les persones a càrrec de la biblioteca, perquè tinguen al seu abast espais de col·laboració com els fòrums i el xat i, d’esta manera, tractar els dubtes relacionats amb la implementació del projecte.

Així mateix, de manera transversal a estos tres objectius, Biblioedu posa èmfasi en la seguretat i la privacitat de les dades dels usuaris i garantix un entorn segur per a l’emmagatzematge de la informació.

Més informació en la web Biblioedu.

Galeria d'imatges