Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca
Agricultura

La Conselleria d’Agricultura sol·licita al Ministeri un règim simplificat per a perceptors de la PAC per davall de 5.000 euros

15/03/2024
  • La petició compta amb el suport de totes les organitzacions agràries i la Federació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana
  • La mesura facilitaria la tramitació dels expedients d’agricultors a temps parcial i també d’agricultors professionals o a títol principal

El secretari autonòmic d’Agricultura, Javier Bartolomé, ha sol·licitat al Ministeri d’Agricultura un règim simplificat per a perceptors de la PAC per davall de 5.000 euros.

Esta petició, que s’ha fet en una carta remesa este divendres pel secretari autonòmic de la Conselleria, compta amb el suport de totes les organitzacions agràries i la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana.

En una reunió celebrada el 12 de març, la Conselleria els va informar que el Ministeri havia comunicat que el règim simplificat havia sigut eliminat.

En este sentit, Javier Bartolomé ha expressat la importància d’establir un règim simplificat per als beneficiaris d’ajudes directes de la PAC que perceben menys de 5.000 euros cada any, amb el suport de tot el sector agrari valencià que s’ha sumat a esta petició.

A la Comunitat Valenciana, més del 92 % dels beneficiaris d’ajudes directes perceben menys de 5.000 euros, la qual cosa representa el 66 % de tot Espanya. No obstant això, estos beneficiaris solament reben un 14 % del pressupost total destinat a esta classe d’ajudes.

A més, per l’evolució històrica de la PAC i dels seus instruments d’ajuda, es dona la circumstància que una part important dels agricultors professionals de la Comunitat Valenciana són xicotets perceptors d’ajudes directes, “per la qual cosa un règim simplificat en el nostre territori no només facilitaria la tramitació dels expedients d’agricultors a temps parcial, sinó també d’agricultors professionals o a títol principal”, explica Bartolomé.

A això ha afegit que “la instauració d’un règim simplificat completaria la simplificació anunciada pel Ministeri i la Comissió Europea per a totes les explotacions de menys de 10 hectàrees, que quedaran exemptes de controls per condicionalitat reforçada”.