Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

La Generalitat reforça els servicis de Metrovalencia, taxi i transport metropolità d’autobús de València durant les Falles

15/03/2024
  • Salomé Pradas ha destacat que este Consell “aposta per oferir un servici públic de qualitat reforçat en dates de gran afluència de turistes i visitants com les Falles”

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori reforça des d’este divendres 15 de març els servicis de Metrovalencia, taxi i transport metropolità d’autobús de València durant les Falles.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat l’aposta del Consell “per oferir més freqüències per a este servici públic de qualitat i sostenible en estes dates de gran afluència de turistes i visitants com les Falles”.

Transport metropolità d’autobús

Des de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) es preveu incrementar les expedicions en les línies més demanades, així com la prolongació en estes línies, que solen finalitzar el servici entre les 22.00 i les 23.00 hores, fins a les 2.00 de la matinada. El servici ampliat dels antics autobusos grocs de Metrobús comença este divendres, 15 de març, i s’allarga fins al dimarts 20.

Així, entre els eixos que comptaran amb més servici cal destacar el corredor oest: València-Torrent; el corredor sud: València-Catarroja; el corredor nord: València-Sagunt i Port de Sagunt, així com el corredor nord-oest: València-Llíria.

Metrovalencia

Metrovalencia inicia este divendres 15 de març a la nit el seu dispositiu de mobilitat, de manera ininterrompuda, durant cinc dies seguits, des de la Plantà fins a la Cremà, els principals dies de Falles, per la qual cosa oferirà 120 hores de servici continuat. D’esta manera, els usuaris disposaran de 5.231.041 places per a facilitar la mobilitat durant estes jornades festives.

Enguany, la novetat en el metro són els reforços diürns durant el cap de setmana de 10.30 a 21.00 hores per a facilitar els nombrosos desplaçaments que es preveuen els dies 16 i 17, mentres que en el tramvia és el reforç de la línia 10 en la Nit del Foc, especialment en la parada de Ciutat Arts i Ciències - Justícia.

Tancament de Xàtiva i Colón

Les estacions de Xàtiva i Colón romandran tancades al públic durant les mascletades dels principals dies festius de Falles, del 16 al 19 de març, seguint les recomanacions realitzades per la Junta de Seguretat de la Subdelegació del Govern.

L’horari de tancament serà de 12.30 a 14.30 hores i l’objectiu és evitar aglomeracions que suposen qualsevol classe de risc per als ciutadans i visitants que es concentren al centre de València per a gaudir de les tradicionals mascletades.

Metrovalencia recomana als seus clients que utilitzen estacions alternatives per a eixos dies (Alameda, Plaça Espanya, Bailén i Àngel Guimerà, segons orígens), que se n’informen a través del web de Metrovalencia i les xarxes socials i seguisquen en tot moment les indicacions de megafonia, teleindicadors i personal d’FGV distribuïts per la xarxa.

Cal recordar que del 15 al 19 de març no està permés el transport de bicicletes ni patinets en tota la xarxa, es recomana que les cadires infantils es pleguen dins de les instal·lacions i que està prohibit transportar o disparar material pirotècnic, fumar, consumir begudes alcohòliques o estupefaents, així com accedir-hi amb globus, per a evitar possibles contactes amb la catenària.

Sector del taxi

Finalment, la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha pactat amb les principals associacions del sector del taxi el reforç del servici a València durant els pròxims dies amb motiu de les Falles. Així, en este sector, des d’este divendres, 15 de març, fins al dimarts 19 de març, podran treballar totes les llicències de taxi de 00.00 a 06.00 hores i de 18.00 a 24.00 hores, així com el 20 de març de 00.00 a 06.00 hores.