Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Quiosquets-Costes

La Generalitat informa favorablement perquè puguen instal·lar-se a partir de Setmana Santa quiosquets a les platges de la Pineda i el Gurugú de Castelló després de verificar que no hi niua el corriol camanegre

15/03/2024
  • La consellera destaca que, “una vegada més, el Consell vetlarà per l’ús i el gaudi dels nostres espais naturals, sempre amb el màxim respecte al nostre medi ambient i la biodiversitat i cuidant la sostenibilitat de l’entorn”

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha emés un informe favorable sobre el pla d’explotació dels servicis de temporada a les platges de Castelló. D’esta manera, es podrà autoritzar la instal·lació de quiosquets a les platges de la Pineda i el Gurugú després de verificar que no hi niua el corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), una espècie catalogada com a vulnerable en el Catàleg valencià d’espècies de fauna amenaçada.

L’informe, elaborat pel Servici de Vida Silvestre de la Direcció General del Medi Natural i Animal, assenyala que, encara que les platges de la Pineda, el Gurugú i el Serradal són zones tradicionalment considerades de reproducció de corriol camanegre, l’evolució d’esta espècie en els últims anys a Castelló és negativa. Els tècnics del Servici indiquen que esta au ha abandonat progressivament tots els seus llocs de nidificació, i ha quedat únicament reclosa des de 2022 a la platja del Serradal.

Per això, l’informe de la Direcció General del Medi Natural i Animal resol que les mesures proposades per l’Ajuntament en el seu pla d’explotació de servicis per a la temporada 2024 són correctes per a evitar afeccions directes sobre l’espècie durant el període de nidificació d’esta temporada.

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha manifestat que, “una vegada més, el Consell vetlarà per l’ús i el gaudi dels nostres espais naturals sempre amb el màxim respecte al nostre medi ambient i la biodiversitat”. Ara serà Costes de l’Estat el que haurà d’autoritzar, sobre la base de l’informe de la Conselleria, la instal·lació dels quiosquets.