Sanitat
Unitats de referència

La Fe aconseguix la designació de quatre noves unitats de referència a escala nacional per al tractament de malalties complexes

20/03/2024
La Fe aconseguix la designació de quatre noves unitats de referència a escala nacional per al tractament de malalties complexes
  • Esta designació es fa en funció de criteris d’excel·lència per a poder tractar a pacients propis o d’altres comunitats autònomes
  • La Fe disposa ja de 25 unitats de referència a escala nacional, 19 a la Comunitat Valenciana i quatre pertanyents a xarxes europees de referència

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha aconseguit la designació de quatre noves unitats de referència per part del Ministeri de Sanitat. En concret les quatre especialitats mèdiques acreditades són: trasplantament renal pediàtric, trasplantament hepàtic pediàtric, descompressió orbitària en oftalmopatia tiroidal i malalties autoinflamatòries pediàtriques.

L’Hospital La Fe disposava ja d’altres 21 especialitats acreditades com ara servicis i unitats de referència del Sistema Nacional de Salut, la qual cosa el constituïx com un dels centres amb més nombre de designacions per part del Ministeri.

L’obtenció d’esta designació es fa en funció de criteris d’excel·lència per a poder tractar pacients propis o d’altres comunitats autònomes amb patologies especialment complexes, la correcta atenció de les quals requerix una agrupació de casos, un alt nivell d’especialització diagnòstica o terapèutica, i alta tecnologia.

El gerent del Departament de Salut València La Fe, José Luis Poveda, ha destacat que, amb estes noves designacions “es millora l’equitat i l’accés dels ciutadans als servicis altament especialitzats, alhora que concentra l’experiència i garantix així una atenció de qualitat, segura i eficient, amb la finalitat de millorar al màxim els pronòstics i tractaments dels nostres pacients”.

D’esta manera l’Hospital La Fe disposa ara d’un total de 25 unitats de referència nacional, 19 unitats de referència a la Comunitat Valenciana i 4 servicis dins de xarxes europees de referència.

A més, La Fe és referent nacional i internacional en trasplantaments, i és el segon hospital més trasplantador a escala espanyola i el que més trasplantaments de cor i pulmó va fer l’any passat en tot el país. De la mateixa manera, La Fe és centre infusor de teràpies CAR-T pel Ministeri de Sanitat, la qual cosa suposa un suport al treball coordinat i multidisciplinari que es du a terme a l’hospital.

 

Galeria d'imatges