Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Fase autonòmica

Consum convoca els premis del concurs escolar ‘Consumópolis 19: Suma’t a l’energia responsable’

21/03/2024
  • El certamen va dirigit a l’alumnat de quint i sext curs d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Formació Professional Bàsica
  • La directora general de Consum destaca que “l’objectiu és promoure un consum crític i responsable a través del joc i el treball en equip”

La Direcció General de Comerç, Artesania i Consum, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigix Nuria Montes, ha convocat els premis de la Generalitat per a la fase autonòmica del concurs escolar Consumópolis, que en esta edició número 19 porta l’eslògan ‘Suma’t a l’energia responsable’.

Estos premis estan dirigits a l’alumnat de quint i sext d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Formació Professional Bàsica de tota la Comunitat Valenciana que s’hagen inscrit en el concurs abans del 19 de febrer, quan va concloure el termini.

La directora general de Comerç, Artesania i Consum, Maribel Sáez, ha explicat que “l’objectiu del concurs és la promoció entre els escolars d’un consum crític i responsable a través del joc i el treball en equip i, per a fer-ho, tots els integrants de cada grup hauran d’haver completat tot el recorregut per la ciutat virtual de Consumópolis”.

Este recorregut inclou informació, fitxes i recursos pedagògics que “augmenten els coneixements i afavorixen la reflexió dels participants sobre quines són les millors pràctiques com a consumidors, a més de servir també com a ferramentes d’ensenyança a la disposició del personal docent”, hi afig Sáez.

La directora general també ha destacat que “els jóvens consumidors de hui determinaran el futur de la nostra Comunitat. El poder, per tant, és a les seues mans i hem d’ajudar a utilitzar-lo amb formació i informació, perquè estiguen conscienciats i siguen sabedors de la seua responsabilitat”.

Tres nivells i nou premis

Per als premis convocats a escala autonòmica s’han establit tres nivells de participació. El nivell 1 correspon a quint i sext curs d’Educació Primària, el nivell 2 és per a primer i segon d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i el nivell 3, per a tercer i quart curs d’ESO o Formació Professional Bàsica.

L’import màxim global dels premis ascendix a 6.000 euros. Es fixa un primer premi de 900 euros i el passe a la participació en la fase nacional per a l’equip que obtinga més punts en cada un dels tres nivells.

També hi ha un segon premi de 500 euros per a l’equip que obtinga la segona millor puntuació en cada nivell i un tercer, dotat amb 300 euros, per a l’equip que quede en tercer lloc.

A més, s’han establit tres premis especials de 300 euros cada u per al personal docent que coordine un nombre més gran d’equips en cada un dels nivells de participació.

Cal recordar que l’edició de l’any passat del concurs de Consumópolis, en el nivell de quint i sext de Primària, el va guanyar a escala nacional el Col·legi Vilamar de Sagunt.

El termini per a la presentació de les sol·licituds per a l’edició 2023-2024 finalitzarà el pròxim 15 d’abril. Les bases completes es poden consultar en este enllaç del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).